Albania

297 kandidatë për kryetarë komunash në Maqedoni, 26 prej tyre janë të pavarur

Nga gjithsej 297 kandidatë për kryetarë komunash në zgjedhjet lokale të 17 tetorit, 26 janë të pavarur ose 8.75. Kjo shifër është më e vogël në krahasim me zgjedhjet e fundit lokale, ku kandidatë të pavarur për kryetar komune kanë qenë mbi 10%.

Kandidatë të pavarur ka në 18 komuna dhe në Bashkinë e Shkupit ose në 22% nga gjithsej 80 komuna. Në të gjitha zgjedhjet lokale ka pasur të paktën një kandidat i cili ka fituar mandat. Më së shumti kandidatë të pavarur kanë fituar në zgjedhjet e 2005 me shtatë kryetar, ndërsa më pak në zgjedhjet e para në vitin 1996.

Zgjedhjet lokale të 17 tetorit do të jenë shtatëtat që nga pavarësia e vendit, por të tretat kur zgjidhen kryetar dhe këshilltarë në 80 komuna dhe Bashkinë e Shkupit.

Zyrtarisht fushata për rrethin e parë do të fillojë nesër dhe do të zgjasë deri më 15 tetor në mesnatë.

Football news:

Al-Sadd Xavi has not lost 34 matches in the Qatar League - this is a club record. The league record is 41 games
Nagelsmann about Hernandez: He is in a good mood, there is no feeling that he is worried about prison
Tuchel on the victory over Southampton: A tense match. I liked Chelsea's energy
Pioli pro 1-0 with Torino: Milan controlled the game. Torino created chances only by going all-in
Arteta pro 2:0 with Leeds: We created a lot of chances, played better and stronger
Giroud after Torino's winning goal: Milan played well. Not everything is perfect, but the main thing is the victory
Chelsea won the third penalty shootout in a row. In all of them there was a cap on the gate