Albania

Alarmi i shkencëtarëve: Varianti anglez, 90% më ngjitës

Varianti angez është më ngjitës se 90% e koronavirusit të zakonshëm”. Alarmi vjen nga studimi i fundit që doli pas rezultateve të përpunuara nga qendra kërkimore e Evropës dhe Shteteve të Bashkuara.

Dhe “receta” për të kufizuar përhapjen e tij për studiuesit është: izolim, të mbyllen të gjitha shkollat si dhe të përshpejtohen vaksinat.

Varianti i virusit SarsCoV2 që u shfaq në Britaninë e Madhe, në nëntorin e kaluar, ka një kapacitet transmetimi që shkon nga 43 deri 90% më shumë se ai i zbuluar në variantet që shfaqeshin më parë.

Rezultati doli nga studimi i botuar në revistën “Science”, i koordinuar nga Nicholas G. Davies, pjesë e “London School of Hygiene and Tropical Medicine”, në bashkëpunim me qendrën kërkimore të Evropës dhe Shteteve të Bashkuara.

Studiuesit vërejnë se duhen marrë masa më të ashpra të kufizimeve. Studimi doli nga sekuencat e 150,000 mostrave të virusit Sars CoV2 të marra në Britaninë e Madhe.

Studiuesit përdorën një model për të vlerësuar ritmin e rritjes së tij dhe dolën në përfundimin se transmetimi i variantit anglez ishte shumë më i lartë se ai i 307 varianteve të tjera të virusit, të shfaqura më parë.

Në dritën e këtyre elementëve, ata thanë se, “duke vlerësuar shkallën e tij të rritjes, ashpërsinë e sëmundjes që mund të shkaktojë, ndikimi që mund të ketë, është thelbësor në informimin e politikëbërësve.”

Football news:

UEFA has no plans to move the Champions League final from Istanbul, despite the coronavirus situation in Turkey
Neymar: Messi is the best I've ever seen, and Mbappe is on his way to becoming one of the best
Solskjaer suggested that the color of the uniform and the stands affected the Manchester United game at home: The players noted that they saw a red shirt on a red background
Mikel Arteta: Whether you are good or not, people outside the club will only evaluate the results
Neymar's return to Barca is impossible. The club understands that there is no money for the Brazilian
Zlatan can be suspended from football for up to 3 years. He has a stake in a bookmaker, this is prohibited by the rules of FIFA and UEFA
Materazzi on Serie A: Juve are in the worst form of anyone fighting for the Champions League. Napoli have the best football in the league