Albania

Alo ‘Shote Galica’!

“Fillimisht më shumë performoi si aktore sesa prokurore. Për shkak të njohjes së shkëlqyer të gjuhës maqedonase, krenohej me stil, duke ngritur kokën lart. Punës së parë që iu përvesh ishte rehabilitimi i kriminelit të Hagës që lau duart me gjakun e civilëve të pafajshëm shqiptarë të Lubotenit Lube Boshkovski, duke e nxjerrë atë hero. Pastaj vërshuan qindra-mijëra komentues shqiptarë (të zhytur në mjerimin e mentalitetit skajshmërisht të ulët), duke e shpallur ‘Shote Galica’ e Maqedonisë.

Tashmë, ajo kërkon dënimin e përjetshëm të atyre shqiptarëve të burgosur për rastin më kontravers ‘Monstra’, për të cilin ish-kryeministri Gruevski thoshte se nuk ka asnjë grimë gjurme e prove dhe për të cilin kryeministri i tanishëm Zaev thoshte se ka përgjime që e dëshmojnë se ata janë plotësisht të pafajshëm, por se nuk i publikon që të mos prishen marrëdhëniet ndëretnike. Tani nga pollën ato prova e dëshmi që e thonë të kundërtën?! Duhet të ketë fakte të qarta dhe për shkak të kompleksitetit të rastit të argumentohen. E gjithë kjo situatë thjesht ngrit dilemën: ‘Çka po zihet dhe përse u zgjodh një shqiptare për ta vulosur edhe një rast, për cilin ka bazë të fuqishme se është i montuar…?! Deri kur kështu…?! Shqiptarëve u ka ‘djeg tamli’ (rasti Sopoti etj.) dhe kanë të drejtë të kërkojnë ‘t’i fryhet kosit’ (të rishqyrtohet rasti nga hetues të jashtëm). Mu për këtë, kërkoj hetim ndërkombëtar” – përfundon Avni Avdiu në profilin e tij në facebook.

Football news:

President of Atalanta on the refereeing of the match with Real Madrid: It was a shock. The referee is either inadequate, not ready for the Champions League match, or psychologically dependent
Otamendi on Guardiola: A monster. There is nothing better than working with such a coach
Henderson is out until at least April after surgery due to a groin injury
Barca presidential candidate Font on Laporte: The impression that the king is naked, and no one dares to say it
Manchester United still have an Interest in Kunde, but do not want to pay 80 million euros in compensation for the defender of Sevilla
In 2013, the former players of the Russian national team invested more than 200 million rubles in the bank. The money is still not returned
Lucescu about Dynamo Kyiv in the 1/8 finals of the Europa League: If they had said this in the summer, no one would have believed it