Albania

ASOM: Ndalimi i të miturve nga ligji për lojërat e fatit respektohet në mënyrë rigoroze – distanca prej 500 metra është e palogjikshme dhe e papranueshme

Duke iu referuar distancës së propozuar prej 500 milion në bastet sportive nga institucionet arsimore, ai tha se nëse një ligj i tillë miratohet, kjo do të nënkuptojë përfundimin e organizimit ligjor të lojërave të fatit dhe lënien në rrugë të më shumë se 3,500 njerëzve që janë të punësuar drejtpërdrejt në baste sportive dhe më shumë se 8,000 njerëz të punësuar në të gjithë industrinë.
“Distanca prej 500m që është siguruar është absolutisht e palogjikshme dhe e papranueshme. Pas të gjitha analizave që kemi bërë, kjo nënkupton mbylljen e më shumë se 98% të objekteve të biznesit që ekzistojnë aktualisht dhe automatikisht, të gjithë punonjësit që aktualisht po punojnë mbeten pa ekzistencë, mbeten në rrugë. Lënia e industrisë së ligjshme të lojërave të fatit në mënyrë indirekte hap rrugën për baste të paligjshme, ekonominë gri dhe tregun e zi. – paralajmëroi Ilijevski.
Analizat e bëra nga ASOM tregojnë se zhvendosja e mjediseve të biznesit është praktikisht e pamundur, për shkak të strukturës së qyteteve në vend.
“Pas gjithë analizave të gjera që kemi bërë, nuk ka mundësi zhvendosje, që do të thotë patjetër mbyllja e dyqaneve të basteve sportive. Ky ligj është jashtëzakonisht kontradiktor sepse gjoja synon të promovojë industrinë, të mbrojë lojtarët dhe të rrisë të ardhurat në buxhet, por nëse objektet mbyllen, paratë e taksave do të zhduken, shteti do të humbasë diku, sipas vlerësimeve tona, rreth 250 milion euro në vit që derdhen në buxhet. Kjo është e pakuptueshme, veçanërisht në kushtet e një krize të tillë ekonomike në të cilën gjendemi. “Së pari, për shkak të krizës Covid, ekonomia po funksionon normalisht me kapacitete të reduktuara, po bëhet punë me kohë të pjesshme dhe e gjithë kjo do të kontribuojë në një” cunami ekonomik “në vendin tonë.” Sepse objektet nuk mund të mbyllen , dhe të presin punësim më të madh ose të ardhura më të larta në buxhetin e shtetit.
Lidhur me ndalimin e pjesëmarrjes së të miturve në lojërat e fatit, Ilijevski theksoi se ligji ekzistues rregullon plotësisht ndalimin e të miturve dhe se ligji zbatohet plotësisht dhe pa kompromis.
“Një nga argumentet që theksohet vazhdimisht është distanca si parandalim nga pjesëmarrja e të miturve në lojërat e fatit. Duhet të theksoj se Ligji aktual mbi Lojërat e Fatit është i formuluar mirë, i bërë në bazë të ligjeve Evropiane ku në mënyrë rigoroze, neni 20 i ligjit parashikon hyrjen dhe pjesëmarrjen e të miturve në mjediset ku organizohen lojërat e fatit. Absolutisht respektohet dhe zbatohet në mënyrë të vazhdueshme, në mënyrë të tillë që nëse një person që përpiqet të hyjë në ndërtesë ose hyn në ndërtesë vepron si i mitur, kërkohet një dokument personal i identifikimit. Nëse personi nuk ka një dokument të tillë, atij i kërkohet të largohet menjëherë nga struktura, në mënyrë që, absolutisht, të mos ketë të mitur në mjediset e lojërave të fatit, veçanërisht në pikat e basteve, dhe ne nuk kemi nevojë t’i kemi. – shpjegoi Ilijevski.
Presidenti i ASOM kujtoi se bastet sportive ishin ndër të parat që u mbyllën vitin e kaluar me masa kufizuese për të parandaluar Covid, dhe të gjithë punonjësit mbajtën punën e tyre.
“Ne ishim të mbyllur për dy muaj vitin e kaluar. Viti 2020 ka mbaruar, analiza është duke u bërë aktualisht për të parë se si kaloi viti, megjithatë, unë duhet të theksoj se përkundër të gjitha atyre vështirësive, ndihmën e dhënë nga shteti për pagimin e pagave, ne arritëm t’i mbanim të gjithë punonjësit që merrnin rregullisht pagat, kështu që kemi arritur ta kalojmë edhe atë vit të vështirë. Kriza ende po vazhdon, prandaj shpresoj se me zgjidhje të mira ligjore dhe punë të mirë dhe cilësore do të jemi në gjendje ta tejkalojmë këtë situatë. “- tha Ilijevski.
Në fund, Ilijevski arriti në përfundimin se përkundër shumë propozimeve të ASOM për ligjin Evropian të paraqitura në Ministrinë e Financave dhe Qeverinë, deri më tani ata nuk kanë marrë përgjigje. Këmbëngulni në një debat konstruktiv, përballeni me argumentet dhe gjeni një zgjidhje të përshtatshme në interes të të gjithëve.

Football news:

Mancini replaced Donnarumma with Siriga in the 89th minute of Italy's game against Wales
Italy in the 1/8 finals of the Euro will play with Ukraine or Austria
Mancini's Italy have 30 consecutive games without defeat. This is a repeat of the record of the national team
37-year-old Pandev will finish his career in the national team of North Macedonia after Euro 2020
Do you know why there are names on the T-shirts of the Turkish national team? Surnames in the country appeared later than football - only in 1934
The first direct red card at Euro 2020 is shown to Wales defender Ampadu for a foul on Bernardeschi
UEFA may fine the German Football Union for Neuer's LGBT armband