Albania

Banka e Shqipërisë, në 1947 nisi financimin e objekteve që kishin projekte teknike dhe preventive të miratuara

TIRANË, 8 gusht /ATSH/- Banka e Shqipërisë më 8 gusht të vitit 1947, sipas dekretit nr.440, krahas funksionit si arkë e përgjithshme e shtetit, u ngarkua edhe me detyrën e kontrollit mbi pagesat e shpenzimeve, që i përkisnin buxhetit të shtetit dhe ndërmarrjeve, për financimin e ekonomisë nga fondet e investimeve dhe meremetimeve të mëdha.

Në njënjoftim të saj Banka e Shqipërisë informon se, me detyrën e re, ndërmarrjet dhe institucionet shtetërore ishin të detyruara të paraqitnin në bankë pasqyrën analitike për investimet vjetore të miratuara.

Banka financonte objektet që kishin projekte teknike dhe preventive të miratuara, dhe brenda kufijve të fondeve të planifikuara.

Në rastet kur konstatonte tejkalime të shpenzimeve të preventivuara ose kur mjetet ishin përdorur për ndërtime jashtë planit, banka kishte të drejtë të pezullonte financimin e investimeve.

Gjithashtu, banka kishte të drejtë të kontrollonte në vend dhe të merrte pjesë në kolaudimin e veprave të ndërtimit, si dhe të kërkonte paraqitjen e të gjitha dokumenteve të nevojshme për kryerjen e këtij kontrolli.

Football news:

Koeman Pro 3:0 with Celta: Proud of the team. The results show that we are on the right track
Milan extended their unbeaten streak to 18 games by beating Rio Ave on penalties in the Europa League qualifier
Arteta on Manchester City in the League Cup: Arsenal are not very lucky with the draw. This is another test
Klopp about losing to Arsenal and Liverpool in the country of dreams, you have to score. Last pass failed
Muller held the UEFA ceremony in the stable. There had Neuer, Kimmich and Evangeliski
Liverpool 4 seasons in a row, cannot get past the 5th round of the League Cup and 2012 wins the tournament
Leno - first Arsenal goalkeeper in 8 years not to miss at Anfield