Albania

Ç’pritet të ndodhë mes BE-së dhe Turqisë?

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha të hënën se përparimi i pritur në marrëdhëniet midis Bashkimit Evropian dhe Turqisë nuk ishte arritur në periudhën e mëparshme.

Duke iu drejtuar presidencës gjermane të BE, ajo tha se kishte pasur një numër sfidash dhe pengesash në marrëdhëniet me Turqinë që nga samiti i BE në tetor.

“Për fat të keq, progresi i pritur nuk është arritur në marrëdhëniet me Turqinë,” tha Merkel.

Ajo vuri në dukje se çështja e Turqisë do të jetë në axhendën e samitit të ardhshëm të BE në dhjetor.

Unioni do të vendosë gjithashtu për të ardhmen e marrëdhënieve me Turqinë në takimin e udhëheqësve në 10 dhe 11 dhjetor.

Të gjitha opsionet janë përgatitur dhe janë në tryezë.

Pritet vendimi i udhëheqësit të BE i cili do të bazohet kryesisht në veprimet dhe mesazhet e Turqisë, “tha zëdhënësi i BE, Peter Stano.

Stano tha se, sipas detyrës që ai mori nga udhëheqësi i BE, Shërbimi i Jashtëm i BE shqyrtoi planet për disa opsione, të cilat përfshijnë një “agjendë pozitive” dhe organizimin e një konference mbi situatën në rajonin e Mesdheut Lindor.

BE thotë se po përpiqet të “japë një shans” për dialog me Turqinë, por gjithashtu thotë se ka “zhgënjim në rritje për sjelljen turke”.

Ministri i Jashtëm i BE, Joseph Borrell njoftoi këtë verë se nëse nuk ka përparim në bisedimet me Turqinë, BE do të konsiderojë masa shtrënguese shtesë kundër Ankarasë.

Football news:

In the clinic, the salary is 25 thousand. This is a disaster. Doctor Shinnik's vacation: for 6 hours a day, he drove doctors to patients so that they did not walk
The Real Madrid management trusts Zidane and will give him time to correct the situation (Goal)
Milan defender Conti has moved to Parma on loan with a mandatory buyout for 7 million euros
UEFA on the Euro in one country: Each city will have its own scenario
FIFA and UEFA will ban Super League clubs from participating in tournaments under their own auspices
Mikel Arteta: Ozil has done a lot for Arsenal, but I want to steer the team in a different direction
Gladbach forward Embolo escaped from an illegal party through a window to the roof and hid in a nearby apartment