Albania

Cvetan Tripunovski: Qeveria shkurton paratë për bujqit

VMRO DPMNE akuzon qeverinë se, në kohën e krizës nga virusi Korona, kur bujqësia është goditur shumë nga çmimet e ulëta të blerjes, po shkurton para nga fermerët. Cvetan Tripunovski, zëvendësministri plotësues për bujqësi, pylltari dhe administrim të ujrave, thotë se janë shkurtuar rreth në 2.3 milion euro, shumica e të cilave është pjesë e programit të ekonomizimit së ujrave, para që supozohej të investoheshin në rehabilitimin dhe pastrimin e sistemeve të ujitjes, por edhe ndërtimin e sistemeve të reja.

‘”Me uljen e fondeve, LSDM këtë vit dënon fermerët duke i lënë pa ujë të mjaftueshëm për ujitje, dhe kjo do të thotë më pak rendiment dhe cilësi më e ulët. Kur qeveria shkurtoi mjetet, ajo nuk morri parasysh shëndetin e qytetarëve ose sigurinë e ushqimit që do të konsumojmë. LSDM shkurton mbi 1 milion e 100 mijë euro nga programet për kujdesin shëndetësor veterinar dhe sigurinë e ushqimit… Si tjetër të kuptohet rritja prej 270 mijë eurosh në zërin për pagat në AUV, përveç ryshfetit parazgjedhor me punësimin e votuesve të LSDM-së në të njëjtën kohë kur agjensia shkurton kontrollin e ushqimit. Shkurtimet nuk kanë kursyer as subvencionet. LSDM parashikon ulje prej 1 milion euro nga buxheti i Agjencisë për Financim të Bujqësisë dhe Zhvillimit rural.”- tha Cvetan Tripunovski, zv/ministër plotësues i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave

Football news:

Police arrested a 12-year-old boy in the case of threats against Zaa
These people are sick. They need help. The fear and loathing of the North London Derby
Farfan's goal could not be counted: before that, the referee called from the goal, and CHorluka just took the ball and ran forward with it
Son has scored 10+ goals for Tottenham in the Premier League four seasons in a row
Milan are Interested in the striker of Lille Osimana
Dembele does not want to move to Manchester United. He believes that he will succeed in Barca
Ferdinand on Liverpool's decline: it's a celebration. If there are no Champions League games ahead, you just relax