Albania

Është shkruar raporti për prokuroren Kadriu

Prokuroria e Lartë në Gostivar ka përgatitur informacion të detajuar për veprimet në Siniçan nga ana e Prokurorisë së Tetovës. Tani dokumenti duhet të dërgohet në Shkup dhe të analizohet nga Prokurori Republikan, Ljubomir Jovevski dhe të përcaktohet nëse ka lëshime në veprimet e kolegëve nga Tetova në lidhje me kontestin me ujësjellësin në shpatet e Malit Sharr. Ne e pyetëm prokurorinë nëse kallëzimi penal për vetëgjyqësi e paraqitur disa ditë më parë nga policia për ujësjellësin i është dorëzuar prokurorit. U përgjigjën se nuk i është dhënë. Por Alsat mëson se ky kallëzim tashmë është në duart e prokurorit Hanefi Amet, që do të thotë se prokurorja nga Tetova nuk ka mundur të veprojë në lidhje me këtë kallëzim.

Problemi mes banorëve të fshatrave Siniçan dhe Urviç rreth ujësjellësit në mënyrë shtesë u ngatërrua edhe në institucione. Para një jave kur u paraqit konflikti rreth ujit për pije, në terren doli prokurorja Lejla Kadriu. Ajo dha urdhër që policia të tërhiqet. Ajo pohonte se vepron sipas procedurës parahetimore për vepër penale, pa saktësuar veprën. Pikërisht veprimi i saj është lëndë analize në Prokurorinë e lartë të Gostivarit e cila do duhet të informojë-kush e ka autorizuar të shkojë në Siniçan, a ka përgatitur procesverbal për ngjarjen dhe çfarë veprimesh ka ndërmarrë. Derisa konstatohet roli i saj në Siniçan, policia ngriti padi të re penale për këtë rast. Kryetari i Bogovinjës, Albon Xhemaili është akuzuar për punë të pandërgjegjshme, ndërsa padi penale mori edhe kompania e cila e ndërton ujësjellësin.

Football news:

In the Premier League, the record for goals for the weekend (almost 5 in each match!). And this is yet to be played by Manchester City
PSG are ahead of Manchester City in the fight for Coulibaly. Parisians are ready to give about 82 million euros for him
Jose Mourinho: I Don't know when bale will recover from injury, but he is happy to be at Tottenham
Barcelona agreed with Suarez to terminate his contract (RAC1)
Leipzig have agreed to transfer Turkish League top scorer Serlot for 20+4 million euros
Cavani is still without football: he hunts hares and wild boars at night, does ballet, reloads on fishing
A macaw parrot sat on the head of a Brazilian soccer player during a training session