Albania

Europa rikuperon humbjet, rritet me 12.7% në tremujorin e tretë, por mbetet 4.3% poshtë 2019-s

Europa ka rikuperuar humbjet në tremujorin e tretë të këtij viti, pas rënies së thellë në të dytin, si rrjedhojë e kufizimeve të Covid-19.

Por sërish, ekonomia e vendeve të Bashkimit Europian dhe Eurozonës ra edhe në tremujorin e tretë në krahasim me të njëjtën periudhe të një viti më parë.

Në tremujorin e tretë 2020, PBB-ja e rregulluar sezonale u rrit me 12.7% në zonën e euros dhe me 12.1% në BE, krahasuar me tremujorin e mëparshëm, sipas një vlerësimi paraprak të publikuar nga Eurostat, zyra e statistikave të Bashkimit Evropian.

Kjo është rritja më e fortë deri tani që nga fillimi i serive kohore në 1995 dhe një rimëkëmbje pas rënies së fortë në tremujorin e dytë 2020, kur PBB-ja ishte ulur me 11.8% në zonën e euros dhe me 11.4% në BE.

Krahasuar me të njëjtin tremujor të një viti më parë, PBB-ja e rregulluar sezonalisht ra me 4.3% në zonën e euros dhe me 3.9% në BE në tremujorin e tretë të vitit 2020, e cila përfaqëson një rimëkëmbje të pjesshme pas tkurrjes -14.8% dhe -13.9% përkatësisht në tremujorin e mëparshëm.

Midis Shteteve Anëtare, për të cilat ka të dhëna të disponueshme për tremujorin e tretë 2020, Franca (+ 18.2%) regjistroi rritjen më të lartë krahasuar me tremujorin e mëparshëm, ndjekur nga Spanja (+ 16.7%) dhe Italia (+ 16.1%).

Lituania (+ 3.7%), Çekia (+ 6.2%) dhe Letonia (+ 6.6%) regjistruan rritjen më të ulët. Ndërsa tremujori i tretë shënoi përmirësime në krahasim me të dytin, ecuria vjetore ishte akoma negative. Italia u tkurr me 4.7% me bazë vjetore, Austria me 5.3%, Gjermania me 4.2%.

e.sh/Dita

Football news:

Jordan Henderson: I would prefer to play without VAR. All the time we talk about individual episodes, not about football
Antonio Conte: People can't wait to vent their negativity on Inter. We must close ourselves off from those who want to throw mud at us or something worse
Simeone wants to sign Soler at Atletico. The midfielder scored 3 goals for Real Madrid from the penalty spot in November
Ferran Torres scored for Manchester City in the Premier League for the first time. He scored a hat-trick against Germany last week
Marez scored a hat-trick for the first time since 2015. The Manchester City midfielder has scored three times for Burnley
Klopp to the Premier League broadcaster about Milner's injury: What a surprise. Congratulations. Playing on Wednesday and then on Saturday at 12:30 is very dangerous for players
Manchester United faces a fine of up to 15 million pounds if the club pays hackers