Albania

Filipçe jep lajmin e fundit për ardhjen e vaksinave dhe hapjen e pikave të vaksinimit

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe sot tha se deri në fund të këtij muaji pritet të mbërrijnë rreth 600 mijë vaksina dhe me këtë do të përshpejtohet edhe procesi i vaksinimit i cili gjatë kësaj periudhe është i ngadalësuar.

Filipçe tha se më 28 qershor pritet të arrijnë 100 mijë vaksina “Pfizer” nëpërmjet mekanizmit Kovaks, ndërsa më 30 qershor pritet të arrijë edhe dërgesa prej 500 mijë vaksinave kineze.

Me këtë, siç tha ministri pritet që në periudhën që vijon të hapen edhe pikat e vaksinimit që secili qytetar të mund të pranojë vaksinën kundër coronavirusit.

“Në fund të javës së ardhshme priten këto sasi të mëdha të arrijnë, që javën që vjen të përshpejtohet dukshëm procesi i vaksinimit. Në periudhën jo më gjatë se dy javësh, të gjithë qytetarët e paraqitur të cilët presin termin, kurse ata janë rreth 180.000, do të fitojnë termin dhe do të vaksinohen, që më pas t’i hapim pikat për të gjithë ata që kanë treguar vullnet të vaksinohen”, tha Filipçe.

Football news:

Fantastic story of a surfer from Australia: he won bronze after a severe skull injury (he couldn't even walk)
Aguero underwent a course of stem cell treatment to restore the cartilage of the knee joint
Mills on Varane at Manchester United: I'm not sure that he will be like van Dijk or Dias. There are 6 difficult matches in La Liga, not counting the Champions League
Memphis Depay: I don't care if they call me a rebel. Suarez won a lot not because he is the nicest person on the field
Barca will not have to register Messi as a newcomer. He will be able to work at the training camp without signing a contract
Petkovic headed Bordeaux. He worked with the Swiss national team since 2014
Chelsea may include Zouma in the deal with Sevilla for Kunde