Albania

Fillimi i rivalitetit me TikTok: Themeluesi i Facebook Mark Zuckerberg arrin shifrën e 100 miliardë dollarëve

Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg ka parë që pasuria e tij personale të arrijë shifrën e 100 miliard dollarëve pas fillimit të një veçori të re të videove me forma të shkurtra.

Facebook lançoi në SHBA, Instagram Reels, rivalin e saj për aplikacionin e diskutueshëm Kinez TikTok. Aksionet në Facebook u rritën me më shumë se 6%. Zuckerberg mban 13% të aksioneve në kompani.

Ai bashkohet me themeluesin e Amazon, Jeff Bezos dhe Bill Gates të Microsoft-it në të ashtuquajturin ” Centibillionaire Club”.

Shefat e teknologjisë kanë qenë në qendër të vëmendjes kohët e fundit pasi madhësia dhe fuqia e kompanive dhe pasuritë e tyre personale vazhdojnë të rriten.

Facebook, Amazon, Apple dhe Google kanë qenë ndër përfituesit më të mëdhenj të bllokimeve dhe kufizimeve të koronavirusit, pasi më shumë njerëz blenë, shikojnë dhe socializohen në internet.

Pasuria personale e Zuckerberg u rrit me rreth 22 miliardë dollarë këtë vit, ndërsa ajo e Bezos është rritur me më shumë se 75 miliardë dollarë, sipas Bloomberg.

Fillimi nuk mund të kishte ardhur në një kohë më të mirë për Zuckerberg pasi Donald Trump lëshoi ​​një urdhër ekzekutiv për t’u marrë me atë që presidenti amerikan e quajti “kërcënim” të TikTok në SHBA.

Të ashtuquajturat titanë të teknologjisë, përfshirë Zuckerberg, kanë qenë nën kontroll të shtuar nga ligjvënësit amerikanë dhe europianë mbi pretendimet se fuqia dhe ndikimi i tyre janë jashtë kontrollit.

Pesë kompanitë më të mëdha të teknologjisë amerikane, Apple, Amazon, Alfabeti, Facebook dhe Microsoft, aktualisht kanë vlerësime të tregut ekuivalent me rreth 30% të Prodhimit të Brendshëm Bruto të SHBA-së.

Senatori amerikan Bernie Sanders këtë javë zbuloi një plan për të taksuar atë që ai e quajti “fitime të pahijshme të pasurisë” të bëra nga miliarderët gjatë pandemisë koronavirus.

Ligji “Bëni Miliarderët të Paguajnë” do të taksonte 60% të rritjes së vlerës neto të një miliarderi nga fillimi i pandemisë deri në fund të vitit. Sanders propozon që të ardhurat tatimore të fituara do të shkonin drejt shpenzimeve të kujdesit shëndetësor jashtë xhepit për amerikanët.

Zuckerberg më parë ka thënë se ai planifikon të dhurojë 99% të aksioneve të tij të Facebook gjatë jetës së tij përmes fondacionit bamirës që ai krijoi me gruan e tij Priscilla Chan.

Football news:

It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch
Torres on Chelsea: I Thought I could remain a top player, but I was unstable. Although there were enough successes
Neville on the broken penalty against Manchester United: an Absolute disgrace