Albania

Greqia, Italia, Malta dhe Spanja kërkojnë më shumë solidaritet nga plani i ri për migracionin

Pakti i ri për Migracionin, i propozuar nga Komisioni Europian, nuk bën sa duhet për të rishpërndarë sistematikisht të ardhurit në shtetet jugore të BE-së, sipas Greqisë, Italisë, Maltës dhe Spanjës.

Të katër vendet mesdhetare, në brigjet e të cilave zbarkon pjesa më e madhe e mbërritjeve të migrantëve përmes detit, paraqitën sot kërkesat e tyre në një letër diskutimi.

“Plani i Komisionit është i hollësishëm dhe i rreptë për përgjegjësitë në lidhje me vendet të cilat përballen me ardhjet e migrantëve dhe i ndërlikuar dhe i paqartë në lidhje me mekanizmin e solidaritetit për to”, shkruhet në letër.

“Shtetet Anëtare të vijës së parë nuk mund të përballen me presionin migrues për të gjithë Bashkimin Europian”, vazhdohet më tej aty.

Të katër vendet theksuan se zhvendosja e detyrueshme e migrantëve nga deti duhet të mbetet dhe të ndiqet si mjet kryesor solidariteti në të gjithë BE-në.

Pakti i ri është përpjekja e tretë e KE për të gjetur një konsensus për reformën shumë të nevojshme.

Football news:

Pep Guardiola: Tuchel is an exceptional coach. I am sure he will succeed with Chelsea
Flick's future in Bayern is in doubt. He has a difficult relationship with Salihamidzic
Mikhailovich's autobiography - 🔥 Was friends with a criminal boss, rushed to the Inter locker room to deal with Ibra, defeated leukemia
Chelsea's chances of signing Alaba have increased since Tuchel's arrival. Real Madrid is also Interested in the player
Solskjaer about Greenwood: We're talking about the syndrome of the second season. I have always believed that 99% of the effort is 100% of the failure
Oscar: Salah at Chelsea was unstoppable in training, but on the pitch he was timid. Not enough confidence
Koeman on Barca's debts: We helped the club by lowering salaries. This situation is not only here - everyone is suffering because of the coronavirus