Albania

Infektologu kryesor austriak: Herët a vonë, të gjithë të infektuar! (Por a duhet të trembemi nga kjo?)

Infektologu austriak Franz Allerberger nuk beson se koronvirusi do të çrrënjoset; ai beson se “secili prej nesh do të infektohet herët a vonë”, por thekson se kjo është një sëmundje shumë më e padëmshme nga sa u frikësua dhjetë muaj më parë.

“Ky virus do të mbetet me ne. Secili prej nesh do të ketë një koronë herët a vonë, përveç nëse vdes para kësaj,” tha Allerberger në një deklaratë për radion austriake Oe3.

Drejtori i Departamentit të Shëndetit Publik të Agjencisë për Shëndetin dhe Sigurinë e Ushqimit (AGES), pret që vaksina kundër virusit korona të jetë në dispozicion që në korrik të vitit të ardhshëm.

“Vë bast se nuk do të ketë shërim, sepse ilaçet anti-virus mund të numërohen në gishtat e njërës dorë”, theksoi ai.

Allerberger thotë se COVID-19 është një sëmundje më e sigurt nga sa u frikësuam dhjetë muaj më parë, kur shkalla e vdekjes konsiderohej të ishte 30 përqind.

Ai iu referua një studimi nga Universiteti Stanford, sipas të cilit shkalla e vdekshmërisë është 0.23 përqind.

“Kjo vlerë korrespondon gjithashtu me të dhënat tona”, tha infektologu kryesor austriak.

Ai gjithashtu paralajmëroi për përkeqësimin e situatës gjatë dimrit.

Football news:

For the first time, Ronaldo does not Interfere with Juventus. This season will be his best in Italy, but Torino risk repeating real's problems
Serginho Dest: I Hope to play with Messi for another season. Everyone wants him to stay
Jose Mourinho: No one cried for us when Tottenham played 4 games in a week
Zidane called soboslai and wants To see him at Real Madrid in January
Pep on the 700th match of his career: I Didn't expect it to be so much. I'll spend another 700 and finish!
Kamwenge became a client of agent Bale
Mourinho on coaching career: 20 years ago, only ex-players were taken into account. Not now, and this is my legacy