Albania

“Këto zgjedhje janë një mundësi e rëndësishme për Shqipërinë”, 65 vëzhgues të OSBE mbërrijnë javën e ardhshme në Tiranë, ja kush do jetë drejtuesi i misionit

Rreth 65 vëzhgues nga Asambleja Parlamentare e OSBE do të vendosen javën e ardhshme në Shqipëri për zgjedhjet parlamentare të 25 Prillit.

Vëzhguesit e AP të OSBE-së do të punojnë ngushtë me kolegët nga Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut dhe Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës.

Azay Guliyev, Shefi i Delegacionit të Azerbajxhanit dhe Nënkryetari i PA-së së OSBE-së, do të shërbejë si Koordinator Special dhe drejtues i misionit vëzhgues afatshkurtër të OSBE-së, pas emërimit nga Kryetari i Përgjithshëm i Zyrës, Ministri Suedez për Punë të Jashtme Ann Linde.

“Ne po presim me padurim të punojmë ngushtë me partnerët tanë të kahershëm, Zyrën e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut dhe Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës dhe të japim kontributin tonë në shoqërimin e rrugës demokratike të Shqipërisë”, tha Guliyev. “Këto zgjedhje janë një mundësi e rëndësishme për Shqipërinë për të demonstruar angazhimin e saj për zhvillimin demokratik dhe reformën”.

Presidenti Lord Peter Bowness ka emëruar Reinhold Lopatka, Kryetar të Komitetit të Përkohshëm Kundër Terrorizmit dhe Përfaqësues Special për Azinë Qendrore, për të udhëhequr delegacionin vëzhgues të OSBE-së.

“Unë jam shumë krenar që jemi në gjendje të vendosim në një numër të madh pavarësisht nga sfidat që rrjedhin nga pandemia. Unë do të doja të falënderoja të gjithë kolegët e mi vëzhgues për përkushtimin e tyre dhe gatishmërinë e tyre për t’iu përgjigjur ftesës së Shqipërisë për të vëzhguar këto zgjedhje të rëndësishme”, tha Lopatka. “Vëzhguesit tanë do të ndjekin të gjitha udhëzimet përkatëse dhe do të marrin të gjitha masat paraprake për të siguruar sigurinë tonë, si dhe sigurinë e njerëzve që takojmë.”

Misioni është duke vlerësuar zgjedhjet kundrejt angazhimeve demokratike të përfshira në Dokumentin e OSBE-së të Kopenhagenit 1990. Vëzhguesit do t’i kushtojnë vëmendje të veçantë mjedisit të fushatës, kornizës ligjore, administrimit të zgjedhjeve, procedurave të ditës së zgjedhjeve dhe mbulimit nga media. Ata do të paraqesin deklaratën paszgjedhore të gjetjeve dhe konkluzioneve paraprake në një konferencë shtypi në Tiranë në 26 Prill, e cila do të transmetohet drejtpërdrejt në faqen e internetit të AP të OSBE-së, www.oscepa.org.

o.j/dita

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude