Albania

Kush janë halabakët që po e pengojnë Ligjin për shtetësinë?

Fejzi HAJDARI

Ligjin për shtetësinë nuk mund ta pengojnë maqedonasit. Ligjin për shtetësinë po e pengojnë ata shqiptarë të pushtetit (shqiptarë u thënçin), të cilët me dekada nuk kanë mundur ta zgjidhin këtë problem. Jo se ka qenë shumë problem i rëndë për t’u zgjidhur, por se janë të paaftë dhe qëllimisht e kanë komplikur, për të përfituar nga halli i qytetarëve pa nënshtetësi.

Si kanë përfituar nga qytetarët pa nënshtetësi?
U kanë marrë ryshfet, që t’ju mundësojnë të realizojnë të drejtën elementare për të pasur shtetësinë e vendit ku kanë lindur, ose ku jetojnë me dekada.

Edhe atë jo ryshfet për vete, por se po “duhet patjetër me i dhanë Sashës, Nikollës, Zoranit ose Hristijanit” (e fut paratë në xhep të vet).
Ja këtyre nuk u konvenon të zgjidhet problemi i nënshtetësisë, sepse do të bëhet e qartë se ky problem nuk ka qenë i madh, siç e kanë paraqitur. Do të dalë në shesh se shkaku i paaftësisë dhe grykësisë së tyre për ryshfet, mijëra shqiptarë sot e kësaj dite nuk kanë nënshtetësi.

Qytetarët që me vite të tëra nuk kanë pasur nënshtetësi, si dhe ata që nuk kanë sot e kësaj dite, do ta kuptojnë se faji kryesor nuk ka qenë te maqedonët, por te ‘halabakët tanë’.
Ata e kanë keqpërdorë hallin e shqiptarëve pa nënshtetësi, duke i shantazhuar në stilin “DBK-ja s’po don me ta dhanë nënshtetësinë, po unë kam fol direkt me kryetarin për rastin tënd edhe do të bëhet”.

Mirëpo para se me u bë, kshyr siguroj për Ivanovin votat e familjarëve tu që kanë nënshtetësi, votat e lagjes, apo fshati tënd. Nëse ia siguron kaq apo aq vota Ivanovit për president, ta bëjmë nënshtetësinë pa problem, se e kemi kandidat të përbashkët. Nëse për partinë tonë siguron 100 ose 200 vota, nënshtetësinë e merr pa problem… Ja kështu janë shantazhuar në çdo zgjedhje shqiptarët hallexhinjë. Herë u është kërkuar të votojnë Ivanovin, herë të bojkotojnë zgjedhjet presidenciale. Herë u është kërkuar ryshfet, e herë të votojnë partinënë pushtet.

Dhe shih për çudi, janë të njëjtit politikanë, që edhe sot e kësaj dite mundohen të pengojnë zgjidhjen e këtij problemi. Ofrojnë ligjin e vitit 2004. Për një ligj, që 17 vite të plota nuk ka zgjidhur problemi e mijëra shtetësive, thonë se është zgjidhje në ditë të sotit! Pse more disa politikanë që vota shqiptare i ka bë njerëz, mendojnë se shqiptarët manipulohen siç kanë qejf ata? A aq shumë janë ndikuar nga ka dikush që e sqaron këtë fenomen?

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude