Albania

Kuvendi hedh poshtë propozimin për rishikimin e pozicionimit ndaj Bullgarisë

Me 4 vota për dhe 5 kundër shumica parlamentare e LSDM-së dhe BDI-së e hodhën poshtë propozimin e Komisionit për Politikë të Jashtme. Me të njejtën duhej të rishikohej pika për vërtetim të pozicioneve nacionale për marëdhëniet maqedono-bullgare në kontekst të integrimeve evropiane. Kryetari i këtij Komisoni, Antonio Milloshovski deklaroi se më në fund u formua kuorum për këtë çështje, mirëpo kjo u hodh poshtë nga pozita.

Antonio Milloshovski, deputet i VMRO-DPMNE-së

“Vlerësoj se ky është edhe një tregues tjetër i mungesës të cilën e ka Maqedonia, fillimisht ministrat nuk donin të vinin në Kuvend dhe të sqarojnë për atë që gjithë fundjavën është biseduar për linjat Shkup-Sofje, gjegjësisht përmes grupeve të angazhuara nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe së dyti, atë që deputetët e shumicës parlamentare nuk janë në dispozicion për të arritur konsenzus të përbashkët mbipartiak për këtë çështje, siç kanë bërë deputetët e Kuvendit Popullor Bullgar”.

Kjo çështje sot u ngrit nga Komisioni për Politikë të Jashtme që kur dy herë dikush nga pushteti, nuk paraqitej në Komision. Komisioni ftoi edhe ministrat Nikolla Dimitrov dhe Bujar Osmani, por ata e refuzuan pjesëmarrjen.

Lidhur me atë që gjithë kohës nga VMRO thonë se kanë informacione se gjatë fundjavës është diskutuar për linjat e kuqe të vendit tonë, Milloshovski tha se ata i kanë informacionet e tyre që ekipi i Ministrisë së Punëve të Jashtme në krye me Bujar Osmanin dhe tre bashkëpuntorë të tjerë kanë qenë në komunikim direkt dhe intenziv me Ministrinë e Punëve të Jashtme të Sofjes. Për shkak të mostransparencës, sipas tyre që e tregon Qeveria duke mos zbuluar se çfarë është diskutuar, ata do të protesojnë dhe bllokojnë Ministrinë në fjalë dhe Qeverinë.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick