Albania

Listat dhe koalicionet, Opozita e Bashkuar depoziton të dielën e vonë propozimet në Këshillin Politik

Data e zgjedhjeve parlamentare është dekretuar nga Presidenti por ende mazhoranca dhe opozita nuk kanë rëndë dakord për rregullat e lojës.

Çështje të cilat mbeten të diskutueshme janë ato për listat e kandidatëve dhe koalicionet parazgjedhore.

Të dielën në mbrëmje, Opozita e Bashkuar ka depozituar në Këshillin Politik draftin për hapjen e vërtetë 100% të listave.

Në draft kërkohet që të ruhet e drejta për të formuar koalicione parazgjedhore siç është e parashikuar aktualisht në Kodin Zgjedhor.

Ndërkohë opozita përsërit kërkesën për t’iu drejtuar ODIHR-it për mosmarrëveshjet.

Deri tani, mazhoranca qeverisëse ka mbajtur qëndrime të kundërta për këto dy çështje që konsiderohen thelbësore për procesin e votimit.

Partia Socialiste thotë se, koalicionet nuk janë të ndaluara por do të duhet të garojnë me listë të përbashkët.

Ndërsa për listën e kandidatëve, PS ka propozuar një formulë ku renditja diktohet nga kryetari i partisë dhe për të përmbysur këtë renditje kandidatët poshtë listës fituese do të duhet të marrin aq vota sa janë të mjaftueshme për të marrë një mandat.

e.sh/Dita

Football news:

Simeone's most crushing defeat at Atletico: lack of Parti, clever adaptation of the flick and grandiose Coman
Barca players are unhappy that some players have extended their contracts with reduced wages (Marca)
Capello on the debut of the Beginning: Fantastic goal. I spoke with Gasperini, he is happy
A Spanish journalist compared Fati to a black salesman running away from the police. Barcelona sues (despite the apology)
We play with major soccer bandits, and I get a yellow for it? Mueller - referee of the match with Atletico
Samuel eto'o: Guardiola is great. He didn't go out just for Messi
Amazing time Loko: boldly came out from under pressure, were reliable from behind and attacked beautifully through Miranchuk