Albania

LONDËR – Vaksina antiCOVID-19 e detyrueshme për të gjithë personelin e shtëpive të të moshurve

LONDËR, 16 qershor /ATSH-AFP/ – Pas një konsultimi të gjerë publik, qeveria britanike njoftoi sot për të bërë të detyrueshëm vaksinimin e plotë të koronavirusit për të gjithë personat që punojnë në shtëpitë e të moshuarve, duke përfshirë personelin jo-mjekësor.

“Vaksinat shpëtojnë jetë dhe pavarësisht se shumica e stafit të shtëpive të të moshuarve dhe banorëve tani janë vaksinuar, ne duhet të bëjmë gjithçka që është e mundur për të vazhduar të zvogëlojmë rrezikun”, theksoi ministri i Shëndetësisë Matt Hancock.

“Detyrimi i punëtorëve në këto institucione që të vaksinohen është një hap thelbësor në vazhdimin e mbrojtjes së shtëpive të të moshuarve sot dhe në të ardhmen”, theksoi ai.

Kështu, i gjithë personeli mjekësor, por edhe parukierët, estetistët, vullnetarët dhe tregtarët e tjerë që shkojnë në shtëpitë e të moshuarve duhet të kenë marrë dy doza të vaksinës Covid-19 deri në tetor nëse dëshirojnë të vazhdojnë të punojnë atje.

Megjithatë, nëse miratohet nga Parlamenti, ky detyrim nuk do të zbatohet për të afërmit e banorëve, të miturit, njerëzit që vijnë për të bërë punë urgjente, si dhe ata me përjashtim mjekësor./ /ec/

Football news:

Semin about the finals of the Russian Cup in different cities: We have super-modern stadiums built for the World Cup
Savin promised that Krasava will return money for tickets to fans in case of defeats in August
Chelsea made two offers to Inter for Lukaku
Ronaldo is ready to return to Real Madrid. Madrid wants to sign only Mbappe (As)
After 10 days, Russia is fifth in the Tokyo 2020 medal standings. A little more-and the UK will catch up with us
Former Liverpool and England player Downing has finished his career
Bardzagli about 18-year-old Mbappe: He ran at a speed of 3,000 miles per hour. I asked Paratici why Juve is not signing him yet