Albania

Lufta për kujdestarinë: Lindi binjakë 64 vjeçe, autoritetet ia morën të gjithë fëmijët

Falë një procedure të suksesshme të mbarësimit artificial, Mauricia Ibanez, 69 vjece, solli në jetë binjakë katër vjet më parë.

Bebet u morën menjëherë nga shërbimet sociale me shpjegimin se nëna nuk ishte në gjendje të kujdesej për to.

Gjithashtu në sistemin e mbrojtjes sociale është një tjetër vajzë e saj e cila tani është 11 vjeç dhe u mor nga ajo në 2014.

Gjykata e Lartë Spanjolle, si organi më i lartë gjyqësor në vend, vendosi të hënën bazuar në vendimin e gjykatës më të ulët në Burgos që Mauritius nuk është në gjendje të sigurojë mundësi optimale për fëmijët.

Ata i dhanë fund një beteje ligjore 4-vjeçare në të cilën nëna e binjakëve Mauricio Ibanez u përpoq të kundërshtonte vendimin e gjykatës me të cilin binjakët Gabriel dhe Maria de la Cruz, të cilin ajo lindi pas trajtimit të mbarësimit të asistuar në SHBA, u morën larg, raporton Daily Mail.

Gjykata thotë se fëmijët ishin në rrezik të dukshëm për shkak të pamundësisë së nënës së tyre për të bashkëpunuar mirë me shërbimin social. Gjykata tha se vendimi ishte bazuar në gjykimin e ekspertëve dhe jo në moshën e gruas ose shëndetin mendor.

Football news:

Conceicau on departure from Chelsea: I am proud of the Porto players. We played a fantastic game
Flick will accept the offer to lead the German national team. Matteus about the Bayern coach
Keylor Navas has never lost in the Champions League in a two-legged match in which he played
Mbappe dancing on the table 🕺 Watch as PSG celebrate their semi-final exit with passion
Pochettino on reaching the semi-finals: It's all down to the PSG players. I missed the adrenaline
Manuel Neuer: Bayern should have played better in Munich. We missed a lot of chances
Hans-Dieter Flick: Bayern lacked the final touch in attack. Congratulations to PSG