Albania

Maqedoni: 15 mijë persona mbesin pa punë për shkak të pandemisë

Rreth 15.000 vende pune u humbën në vend gjatë kohës së pandemisë së Kov id-19, bëri të ditur sot ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi duke cituar të dhëna nga Agjencia për Punësim.

Bekteshi nuk beson se kthimi i diasporës e rrit numrin e të papunëve e as deri më tani, siç tha ai, “nuk ka pasur mundësinë të shohë analiza të tilla”.

“Sigurisht, kishte shumë bashkëqytetarë tanë që ishin pjesë e ekonomisë gri dhe në kohën e regjistrimit në Agjencinë për Punësim e shfrytëzuan rastin për të aplikuar dhe tani shkuan për të marrë ndihmë shtetërore ose ndihmë minimale dhe shtesa të garantuara. Por nuk kam parë analiza të tilla që bashkëqytetarët tanë që jetojnë jashtë vendit po shtojnë numrin e të papunëve.

Prej pandemisë në Maqedoninë e Veriut aktualisht ka rreth 15.000 qytetarë të papunë”, tha ministri duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarëve pas nënshkrimit të sotëm të Memorandumit të Bashkëpunimit me Odën Ekonomike të Maqedonisë Veriperëndimore

Football news:

Milan defender Conti has moved to Parma on loan with a mandatory buyout for 7 million euros
UEFA on the Euro in one country: Each city will have its own scenario
FIFA and UEFA will ban Super League clubs from participating in tournaments under their own auspices
Mikel Arteta: Ozil has done a lot for Arsenal, but I want to steer the team in a different direction
Gladbach forward Embolo escaped from an illegal party through a window to the roof and hid in a nearby apartment
Simeone changes Atletico: he plays a hybrid scheme, gives players more freedom and believes in Suarez. The league title has not been so close for a long time
Villa defender Mings on Man City's 1st goal: I've never heard of such a rule. Nonsense