Albania

Miliarderi i njohur nuk ka më asnjë kacidhe, i dhuron të gjitha paratë për bamirësi

Nëse deri deri dje llogaritë bankare të Charles “Chuck” Feeney, themeluesit të ‘Duty Free Shoppers’ kishin vlera të majme, këtë mëngjes 89 vjeçari është gdhirë pa asnjë kacidhe.

Nuk bëhet fljalë për ndonjë sulm kibernetik, apo grabitje por pa hezituar aspak ish-miliarderi i ka dhënë të gjitha miliardat e tij për bamirësi.

Gjatë gjithë karrierës së tij Feeney ka bërë pafund bamirësi dhe shpesh këto dhurime ishin në mënyrë sekrete. Jeta e tij nuk ka qenë asnjëherë si e miliarderëve të tjerë, pasi biznesmeni ka preferuar të jetë tejet modest duke jetuar në një apartament të thjeshtë në San Francisco.

Gjatë katër dekadave të fundit, Feeney ka dhuruar më shumë se 8 miliardë dollarë për bamirësi, universitete dhe fondacione në të gjithë botën përmes fondacionit të tij, Filantropitë e Atlantikut. Shumica e këtyre bamirësive kanë qenë në mënyrë anonime.

Më 14 shtator 89 vjeçari i zbrazi të gjitha llogaritë e tij duke i dhuruar për bamirësi dhe ai nuk mund të ishte më i lumtur se kaq.

Football news:

Dembele scored in both matches of the Champions League - Juventus and Ferencvaros. In La Liga, he did not score for more than a year
Keane has scored 4 goals in PSG's last 2 games. In 37 games at Everton, he had the same number
Carragher on Mourinho: they Said his football was from a different era. If he won the Premier League, it would be great
Gennaro Gattuso: Napoli need to play above all praise to beat real Sociedad
Neymar was substituted in the 26th minute of the match against Istanbul due to injury. He was crying
Juventus shares have risen four times in five years. Ronaldo-this is only one of the reasons
Gary Neville: Mourinho gives Tottenham the confidence to win the Premier League. Jose is only Interested in winning