Albania

Ministria e Shëndetësisë tregon rastet ku nuk duhet bartur maska!

Mbajtja e mbrojtjes personale të fytyrës bëhet e detyrueshme për qytetarët me ndryshimet e reja në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, të cilin Kuvendi e miratoi mbrëmë. Kjo masë do të zbatohet për lëvizjen e vendeve publike dhe zonave të tipit të hapur dhe të mbyllur, tregjeve, transportit publik dhe kur hyni në hapësira të mbyllura siç janë institucionet shtetërore, tregjet, dyqanet, bankat, zyrat postare, dhomat e pritjes, në institucione shëndetësore dhe të ngjashme. Qytetarët do të duhet të mbartin një maskë respiratore, një maskë kirurgjikale për një përdorim ,një maskë tekstili për më shumë përdorime, një shall apo shall mëndafshi, një shall apo shall pambuku, një bandan dhe të ngjashme.

Masa nuk do të zbatohet për sportet e jashtme ose të brendshme në përputhje me protokollet specifike të sigurisë, kur një automjet privat i pasagjerëve nëse shoferi është vetëm ose me persona që jetojnë me të, kur qëndrojnë në oborrin e një shtëpie familjare ose në një restorant duke respektuar protokollet e mbrojtjes. Masat për mbartjen e maskës nuk zbatohen për personat nën moshën gjashtë vjeç dhe për personat me nevoja të veçanta dhe aftësi të kufizuara.

Mos mbartja e një maske në zona të hapura dënohet me gjobë prej 20 eurosh.

Ministria e Shëndetësisë apelon tek të gjithë qytetarët që të respektojnë masat e mbrojtjes kundër Covid-19. Mbartja e një maske mbrojtëse, mbajtja e distancës fizike dhe larja e duarve janë të vetmet masa që mund të parandalojnë përhapjen e virusit. Të jemi të përgjegjshëm dhe të ndërgjegjshëm, të ruajmë shëndetin tonë, por edhe shëndetin e të dashurit tanë.

Football news:

Koeman will not be punished for speaking about VAR after the match with Real Madrid. He said that the system works against Barca
Some players of the Real Madrid Foundation believe that a change of coach will benefit the team (COPE)
Kane on BLM: We have to get down on one knee. Education is the main thing we can do
Rennes - French Krasnodar. The owner (8 times richer than Galitsky) invested in his hometown and after a transfer failure created a successful Academy
The DFB wants Klopp to be Germany's coach at Euro 2024. Lev will stay at the world Cup if he reaches the semi-finals of Euro 2020
Alaba wants to earn 15 million euros a year. Juventus, PSG and Chelsea are Interested in him
Bayern want to sign Midfielders Gladbach Neuhaus and Zakaria next season