Albania

“Misioni i shekullit”, detyra e linjave ajrore për t’i dërguar vaksinat në çdo cep të globit

Në magazinat frigoriferike në skajet e aeroportit të Frankfurtit, Deutsche Lufthansa AG po përgatit flotën e saj për detyrën gjigante të transportit ajror të miliona dozave të vaksinave që synojnë t’i japin fund pandemisë globale.

Lufthansa, një nga transportuesit më të mëdhenj të ngarkesave në botë, filloi planifikimin në Prill në pritje të vaksinave që Pfizer Inc. për Moderna Inc. dhe AstraZeneca Plc po zhvillojnë në një kohë rekord. Një task forcë me 20 anëtarë është në punë duke hartuar se si të përshtatet më shumë ngarkesa thelbësore në transportuesit e linjës ajrore 15 Boeing Co. 777 dhe MD-11, së bashku me hapësirën në një flotë të gjerë që tani fluturojnë me vetëm 25% të kapacitetit.

Të dëmtuara nga një shpërthim COVID-19 që ka dëmtuar kërkesën e pasagjerëve, linjat ajrore do të jenë kali i punës i përpjekjes për ta zhdukur atë, duke dërguar miliarda vaksina në çdo cep të globit. Është një detyrë e pashembullt, e bërë më e vështirë nga zvogëlimi i stafit, për t’i mbijetuar një krize që ka zvogëluar trafikun ajror globalisht me rreth 61% të këtij viti.

IATA vlerëson se ekuivalenti i 8,000 ngarkesave në një kapacitet prej 110 tonësh Boeing 747 do të nevojitet, proces që të zgjasë dy vjet për të furnizuar rreth 14 miliardë doza, ose pothuajse dy për çdo burrë, grua dhe fëmijë në Tokë.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick