Albania

Nanoteknologjia neutralizon virusin SARS-CoV-2 në masën 100%

Një kompani lider në nanoteknologji ka zbuluar një mënyrë për të zhdukur viruset dhe bakteret nga hapësirat publike. Falë teknologjisë GC Ink ™, hapësirat publike mund të bëhen më të sigurta sa i përket transmetimit të viruseve dhe baktereve, përfshirë koronavirusin.

GC Ink ™, një prodhim i Graphene Composites, është testuar në mënyrë të pavarur nga Universiteti Brown dhe ka treguar efektivitet 100 për qind në neutralizimin e viruseve të koronavirusit dhe gripit në më pak se një minutë. Gjetjet e studimit janë botuar në “bioRxiv”.

Kjo përzierje me veprim të shpejtë, jashtëzakonisht efektive dhe e sigurt e nanopjesëzave të grafenit dhe argjendit mund të aplikohet në maska ​​dhe në filtrat e sistemeve të ventilimit. Kur përdoret në filtra dhe maska, GC Ink ™ është shumë efektiv në bllokimin dhe neutralizimin e koronavirusit dhe viruseve / baktereve të tjera për disa javë. Kur përdoret në peceta, GC Ink lë një shtresë të hollë dhe mbrojtëse kundër viruseve dhe baktereve, që zgjat për 24 orë.

Teknologjia e GC është shumë e efektshme sepse ka një mekanizëm veprimi të dyfishtë: sipërfaqja e ngarkuar negativisht e oksidit të grafenit bllokon pjesët e pikave të ujit me ngarkesë pozitive dhe “gjembat” e proteinave të virusit; nanogrimcat e argjendit lëshojnë jone që oksidojnë membranën lipide duke mbrojtur ARN-në e koronavirusit dhe duke e neutralizuar atë në këtë mënyrë.

Amanda M. Jamieson, virologe, e cila ka drejtuar studimin, thotë se “rezultatet tregojnë se kjo teknologji është shumë efektive në parandalimin e infeksionit nga dy viruse të rëndësishme të frymëmarrjes, të cilat kanë implikime të rëndësishme për këtë pandemi”.

Football news:

Fernandinho caught Mount's face with his boot as he lay on the turf
Ole Gunnar Solscher: The mistakes of the judges are a test. At Manchester United training, the referees deliberately make them
Gasperini before the game with Juve: Ronaldo is a real phenomenon, but it would be better if Dybala missed a week or two
Barcelona estimates Dembele at 50 million euros. Juve may lower the price by including Rabiot in the deal
Flick announced his retirement from Bayern Munich at the end of the season. He is expected to take charge of the German national team
Thomas Tuchel: Chelsea are in the semi-finals of the FA Cup and the Champions League, and also want to get into the top 4 of the Premier League. There are crucial matches ahead
The city is turning into a technological monster: they invited an astrophysicist-tactician, cooperate with IT manufacturers and Google