Albania

OBSH dhe Wikipedia, bashkë kundër gënjeshtrave për COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) po bashkëpunon me enciklopedinë online Wikipedia për të shpërndarë bashkërisht informacione të besueshme rreth COVID-19 në të gjithë botën.

Qindra mijëra redaktorë vullnetarë që azhurnojnë vazhdimisht Wikipedia-n do të kenë në të ardhmen hyrje në infografitë e OBSH-së, video dhe materiale të tjera që ata do të jenë në gjendje t’i përdorin lirshëm, raportuan Agjencia e Shëndetit e Kombeve të Bashkuara dhe Wikimedia.

Wikipedia është një nga faqet më të vizituara të Internetit kur bëhet fjalë për informacionin shëndetësor, pretendojnë të dy organizatat.

Mijëra tekste në 175 gjuhë

“Aksesi i gjerë në informacionin e verifikuar shëndetësor është thelbësor për t’i mbajtur njerëzit të informuar për pandeminë dhe për të qëndruar të shëndetshëm,” tha Drejtori i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Wikipedia aktualisht ofron më shumë se 5200 tekste në 175 gjuhë në lidhje me informacionin në lidhje me COVID-19.

Enciklopedia menaxhohet nga Shoqata Wikimedia, me seli në San Francisko.

Football news:

Zlatan Ibrahimovic: I miss the Swedish national team. Those who are not bored have already finished their career. I'm not there yet
Ramos has no offers from other clubs. Real Madrid is his priority
The Argentine football Association confirmed the death of Maradona: You are forever in our hearts
Neymar is not even in the top 30 of Europe's best players. I won't buy it. Barca presidential candidate Freisha on the Brazilian
Lineker about Maradona: By far the best player of my generation and arguably the greatest footballer of all time
Taking cocaine was doing my opponents a favor. How sad it is now
Mourinho on The Best: there is an influence of clubs in the media and people who work better behind the scenes