Albania

Paniku “pushton” qytetin me 11 milionë banorë nga ku u shfaq Covid-19, zbrazen supermarketet

Në panik total, banorët e Wuhanit, qytetit kinez nga ku ka origjinën koronavirusi zbrazën raftet e supermarketeve pasi autoritetet njoftuan se do të testonin të gjithë qytetarët për koronavirus pasi rritjes së rasteve.

Qytetarët u dyndën në supermarkete për t’u siguruar me furnizimet e mjaftueshme si përgatitje për një izolimi të ri të mundshëm.

Wuhani, ku mendohet se e pati origjinën Covid-19, regjistroi 6 infektime lokale, për herë të parë në më shumë se 1 vit.

“Kemi vendosur të testojmë të gjithë banorët tanë, për të zbuluar rastet asimptomatike dhe për të parandaluar një rikthim të pandemisë. Duam të bllokojmë burimet e mundshme të infektimit me fokusin e parandalimit të rasteve të importuara”, tha Li Tao, zëvendëssekretar i përgjithshëm.

Kina po përballet me shpërthimin më të madh në disa muaj, me 300 raste të regjistruara në 10 ditë. 90 infektime u njoftuan vetëm në 24 orët e fundit. 15 rajone rreth vendi janë prekur nga vala e re, që ka çuar në testime masive dhe rikthim të kufizimeve.

e.r/dita

Football news:

Barcelona wants to sign Sterling in the winter. The player is Interested in the transition
Larsson denied the conflict with Vitoria: There are no problems and there have never been any. The strength of Spartacus is in unity
The DFB allowed Kuntz to negotiate with the Turkish national team
Kante is ready to play with Tottenham, Pulisic is training individually
Messi can earn 110 million euros at PSG in 3 years
Cuadrado and Juventus will extend their contract until 2023 in October
Form of fans from Kursk-a guide to the city: instead of surnames and game numbers - historical addresses