logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Albania

Pasi urdhëroi daljen e Dritan Dajtit nga qelia, shkarkohet drejtori i burgut të Peqinit

Është shkarkuar nga detyra drejtori i burgut të Peqinit si dhe katër persona të tjerë, sipas burimeve të Top Channel. Vendimi është marrë pasi u lejua dalja nga qelia e Dritan Dajtit, për të shkuar te dentisti në zonën e ish-Bllokut në Tiranë.

Emin Shpata, drejtor i burgut, është shkarkuar nga detyra për shkelje të rëndë.

Të njëjtin fat kanë patur edhe drejtues të tjerë:

-Lirim nga detyra të Drejtorit të Policisë së Burgjeve, z. Bardhyl Kaçorri për shkelje të rëndë.

-Largim nga puna të mjekut të IEVP Peqin, z. Andi Andoni.

-Lirim nga detyra të shefit të Forcave Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve, z. Ferit Mici.

-Vërejtje me paralajmërim për mjeken e DPB znj. Ermira Qirinxhi.

-Vërejtje me paralajmërim për inspektorin e IEVP Peqin, z. Mefat Shehu.

Ministria e Drejtësisë i akuzon ata për një sërë shkeljesh në vendimin për të lejuar daljen e Dritan Dajtit nga qelia, i cili është dënuar me 25 vite burg për vrasjen e katër policëve në vitin 2009.

l.h/ dita

Themes
ICO