Albania

Pse COVID-19 manifestohet në mënyra të ndryshme?

Nuk është më një mister që sëmundja e re e koronavirusit manifestohet kaq ndryshe nga individi në individ, duke pasur parasysh se disa pasoja të sëmundjes janë veçanërisht serioze, sipas koordinatorit Jean-Laurent Casanova, nga Universiteti Rockefeller, botuar në revistën ”Science”.

Dy studime tregojnë se shkaqet gjenetike dhe imunologjike shpjegojnë 15% të formave serioze të Covid-19.

Rezultati shënon një hap përpara për recidivat që mund të ketë në parandalimin, identifikimin e njerëzve në rrezik dhe në terapi.

Zbulimi bazohet në analizën e ADN-së të mbi 700 pacientëve me forma të rënda të sëmundjes dhe tregon se në 3-4% të rasteve format e rënda varen nga mutacionet që bllokojnë prodhimin e interferonit të tipit I, ndërsa në 10-11 % e rasteve janë identifikuar autoantitrupa, pra antitrupa që sulmojnë sistemin imunitar të cilit i përkasin.

“Rezultatet sugjerojnë bindshëm që mosfunksionimet e interferonit të tipit I shpesh janë shkaku i formave më kritike të Covid-19”, vuri në dukje Casanova, kreu i Laboratorit të Gjenetikës Njerëzore të Sëmundjeve Infektive në Universitetin Rockefeller në Nju Jork.

“Të paktën në teori këto janë mosfunksionime që mund të trajtohen me ilaçe dhe qasje ekzistuese”, shtoi ai.

Football news:

Zenith is necessary to protect the Semak. He can become as much of a legend as Semin is to Loco. Sabitov about the coach of St. Petersburg
Morelos scored the 21st goal in European competition for Rangers, repeating Mccoist's record
Tottenham were the first Premier League clubs to lose in the European Cup season
Arsenal have not conceded at home for the first time since July 1. Goalkeeper Runarsson made his debut for the Londoners
Sandro Tonali: Milan on the crest of a wave. The Rossoneri shirt is pressing, but I'm getting in shape
Kadyrov's adviser hit the judge in the groin, and his son was dismissed from Akhmat and banned for three years. At first they all denied
AEK Carrera lost both matches in the Europa League with a total score of 1:5