Albania

Rakacolli: Objektivi ynë, shmangia e kolapsimit të sistemit shëndetësor. Po përgatitemi për më të keqen

Me rritjen e numrit të të infektuarve me COVID-19 në vendin tonë, rritet edhe shqetësimi se sa janë kapacitetet e sistemit shëndetësor në përballimin e situatës.

Zv. Ministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli iu bën apel të gjithë qytetarëve që të zbatojnë masat, me qëllim që të mos çojmë vendin drejt situatës së kolapsimit të sistemit shëndetësor.

Rakacolli: Gjithë objektivi jonë është shmangia e ndonjë skenari kolapsimi. Mbi bazën e një shmagieje të tillë është ndërtuar gjithë strategjia jonë që nga fillimi i pandemisë.

Njerëzit u shqetësuan për mbylljen që u bë në Mars. Po të mos ishte bërë ajo mbyllje, po të kishim pasur këto numra që në mars, sistemi jonë shëndetëor që nuk është i përgatitur për një pandemi që ndodh 1 herë në 100 vjet, ashtu siç nuk është i përgatitur në vendet e tjera të botës, natyrisht që do të kishim pësuar edhe ne të njëjtin fat si Italia.

Mbyllja në atë kohë na dha ne kohë që të përgatisnim sistemin tonë shëndetësor në përballimin e mëtejshëm të situatës.

Askush nuk mund të parashikojë se sa do të shkojnë numrat dhe ky sistem shëndetësor që ne kemi ngritur do të mbajë. Por duke parë tendencat në rritje, jemi të bindur që po të zbatohen masat, me siguri që do të shmangim skenaret e kolapsimit.

Më tej ajo tregon për Ora News se ekspertët teknikë, Ministria dhe gjithë instancat e tjera janë parapërgatitur për më të keqen.

Rakacolli: Tashmë janë shtuar ekipet e epidemiologëve që marrin testimet. Janë shtuar stafet nëpër spitale, qoftë në atë COVID-1 apo COVID-2, është gati stafi për spitalin COVID-3. Kemi bërë të gjitha planet tona nëse do duhet të përdorim edhe spitalin COVID-4. 

Kemi filluar me trajnime të stafit spitalor dhe sistemit parësor në të gjithë vendin. Ne e kemi thënë edhe herë të tjera, nëse në Tiranë do të mbushen kapacitetet, që shpresojmë të mos ndodhë, atëherë do të kalojmë me futjen në skenarë edhe të spitaleve rajonalë.

Football news:

The streets of Naples and Buenos Aires are very sad. This day is a tragedy for millions
Manchester City reached the 1/8 final of the Champions League
The world says goodbye to Maradona. Even the English forgot about the Hand of God and recognized the greatness of the legend
Mourinho bought the Hamon Region for 500 pounds. He promised this if the defender does not beat Mahrez
River paid tribute to Maradona. Diego played for the club's superclasico Rivals
Unknown stories about Diego: as a child, there was not enough food for the whole family, my mother skipped dinner, at the first job I poisoned cockroaches
Pele on Maradona's death: I lost a great friend and the world is a legend