Albania

Rohani: Marrëdhëniet me SHBA më të mira nën presidencën e Biden

Presidenti iranian, Hasan Rohani deklaroi se përmirësimi i marrëdhënieve diplomatike midis Teheranit dhe Uashingtonit mund të jetë më “i lehtë” nën presidentin e zgjedhur të SHBA, Joe Biden.

“Ne mund të kthehemi në kohën para tensioneve dhe nëse administrata e re e SHBA-së do të tregonte mendimin e duhur politik, edhe një zgjidhja do të ishte më e lehtë”, theksoi Rohani për televizionit shtetëror.

”Irani do të kthehej në detyrimet e tij sipas marrëveshjes bërthamore me fuqitë botërore dhe do të lehtësonte tensionet me Uashingtonin nëse qeveria e Biden do të bënte të njëjtën gjë”, deklaroi presidenti.

”Heqja e sanksioneve të vendosura nga presidenti i SHBA në largim, Donald Trump është një tjetër kusht”, shtoi ai.

Football news:

Napoli gave Milik to Marseille on loan for 1.5 years with a mandatory buyout for 8+5 million euros
Liverpool have 34 points in 19 matches - the worst result since the 2015/16 season
Klopp on 0:1 with Burnley: A real punch in the face. Losing this match was not easy, but Liverpool could
Atletico leads Real Madrid by 7 points in La Liga and has a game to spare
Liverpool do not win 5 matches in the Premier League in a row. Klopp's team repeated the worst streak in 4 years
Liverpool's 68-game unbeaten run at home in the Premier League has ended
Liverpool do not score 4 consecutive Premier League matches