Albania

Rrëfimi i fëmijës që punon rrugëve të Prishtinës për të ushqyer familjen (Video)

Është vetëm 11 vjeç, por ai mban familjen, kurse prindërit e tij qëndrojnë në shtëpi.

Ditën kur bashkëmoshatarët e tij shkuan për herë të parë në shkollë dhe formuan rendin e u njoftuan me mësuesën, ai ishte pikërisht në këtë vend, ku ndodhet edhe sot.

Madje me orë të tëra sorollatet rrugëve, që në mbrëmje të ketë 5 euro në xhep.

Ndërkohë, kur shkolla për të nuk është prioritet, prindërit i qëndrojnë në shtëpi.

E, ky është vetëm një nga fëmijët e shfrytëzuar në Kosovë.

Fëmijët në Kosovë, ka raste edhe kur trafikohen.

Behgjet Shala nga Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, në një përgjigje dhënë Tribuna Channel thotë se kjo çfarë po u bëhet fëmijëve, para se gjithash është shkelje e të drejtave të njeriut.

Sipas sociologut, Ferdi Kamberi, pas këtyre fëmijëve në të shumtën e rasteve fshihet dikush.

Madje, sipas tij, këta fëmijë në të ardhmen do të kenë pasojë të mëdha.

Kujtojmë se sot është dita botërore e fëmijëve të pafajshëm viktima të agresionit, e cila ka për qëllim të njihet dhimbja e të gjithë fëmijëve në botë, që janë viktima të abuzimit fizik, mendor apo emocional.

Për më shumë detaje ndiqeni kronikën:

[embedded content]

Football news:

10 years of Suarez's great save: hand saved Uruguay at the 2010 world Cup
Sane signed a contract with Bayern until 2025 (Fabrizio Romano)
Thorgan Hazard will be number 10 for Borussia next season
Simeone on Griezmann's playing time: at Atletico, 3 minutes is very important. We lost the Champions League final like that
Griezmann looks like a parody of himself. Ex-coach of Sociedad about Antoine in Barca
Hakimi spent the super season in Dortmund, belonged to Real Madrid, and ended up at Inter
Undress and have dinner with us. Karembeu about how the players of Real Madrid joked Casillas