Albania

Sanksionet amerikane, prodhuesi francez i automjeteve, PSA tërhiqet nga Irani

Shpërndaj:

PSA

Prodhuesi francez i automjeteve PSA njoftoi sot se po përgatit tërheqjen e tij nga Irani, tregu i tij i parë i huaj në volum, për të respektuar embargon kundrejt Teheranit të vendosur nga SHBA-ja pas tërheqjes së Uashingtonit nga marrëveshja mbi bërthamoren iraniane.

Grupi PSA, markat e të cilit “Peugeot” dhe “Citroën” kishin krijuar kompani të përbashkëta në Iran, njoftoi në një komunkatë se “ka filluar procesin e pezullimit të aktiviteteve të tij joint-ventures (ndërmarrje të përbashkëta), për t’u përshtatur me ligjin amerikan deri më 6 gusht 2018”, raporton ata.

PSA shiti vitin e kaluar 444 600 automjete në Iran, vendi ku tradicionalisht ka qenë më mirë i vendosur dhe që përbën tregun e parë të huaj para Kinës (382 800 njësi), Britanisë së Madhe (279 100), Italisë (265 200) dhe Gjermanisë (257 800).


Football news:

Mourinho on Tottenham: We will fight until the end to reach the Europa League
Dzeko scored 15 goals in Serie A with his head. Over the past 5 years, only Pavoletti and Zapata have more
Sarri on 3:3 with Sassuolo: there Were moments of passivity that are difficult to explain
Arteta about 2:1 with Liverpool: the Gap between the teams is huge for today
Jurgen Klopp: Arsenal didn't have any real chances. We played brilliantly, but two episodes killed the game
Van Dijk Pro 1:2 with Arsenal: Liverpool got what they deserved. We gave them goals
💯 . Manchester City joked that Liverpool will not be able to break the city's record for points in a season. The tweet was later deleted