Albania

Sasho Mijallkov shpallet fajtor dhe dënohet me 12 vjet burg

Ish kreu i DSK-së Sasho Mijallkov shpallet fajtor për rastin “Target-Fortesa” që ka të bëje me përgjimin e paligjshëm në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe dënohet me 12 vjet burg. Mijallkovit do t’i llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim. Ndërkohë ish ministrja e brendshme Gordana Jankullovska dënohet me 4 vjet burg. Ndërsa të arratisurit Nikolla Boshkoski dhe Goran Grujevski dënohen në mungesë, i pari me 15 vjet burg dhe i dyti gjithashtu me 15 vjet burg.

55 vjet burg dhe 10 vjet dënime me kusht për 11 të akuzuarit në Target-Fortesa

Gjykata Penale-Shkup në rstin “Target-Fortesa” që ka të bëj me përgjimin e paligjshme dhe shkatërrimin e pajisjeve për përgjim sot shqiptoi dënimet për 11 të akuzuarit, me çrrastë shqiptoi gjithsejtë 55 vjet burg dhe 10 vjet dënim mekusht, gjegjësisht gjithsejtë 65 vjet për 11 persona.

Sasho MIjallkov dënohet me 12 vjet burg.

Gordana Jankullovska dënohet me 4 vjet burg.

Goran Grujevski dënohet në mungesë me 15 vjet burg.

Nikolla Boshkoski dënohet në mungesë me 15 vjet burg.

Nadica Nikoliq dënohet me 3 vjet burg.

Marijan Shumilikovski dënohet 2 vjet me kusht, në rast se në 5 vitet e ardhshme nuk kryen vepër penale.

Të akuzuarit kanë të drejtë ankese në afat prej 15 ditëve.

Menjëherë pas shqiptimit të dënimeve për të akuzuarit, prokurorja e rastit Lençe Ristovska kërkoi që arresti shtëpiak ndaj Mijallkovit të zëvendësohet me paraburgim efektiv.

Football news:

Courtois on 2:1 with Barca: Real showed that they can fight
Messi has not scored against Real Madrid since May 2018
Zinedine Zidane: Real Madrid beat Barca deservedly. You can't blame everything on the judge
Ronald Koeman: The referee should have taken a clear penalty. But Barca will have to accept it again
Sergi Roberto on Braithwaite's fall: I was surprised that the referee immediately said that nothing had happened. He did not address VAR
Ex-referee Iturralde Gonzalez believes there was a penalty on Braithwaite. Andujar Oliver thinks not
Casemiro got 2 yellow cards in a minute and will miss Real Madrid's game with Getafe