Albania

Serbi, “Parada e Krenarisë” në Beograd

Aktivistët e komunitetit LGBTI në Serbi, mbajtën sot paradën në qendër të Beogradit, nën masa të shtuara të sigurisë.

Parada e krenarisë është ngjarja e fundit e aktiviteteve të Javës së Krenarisë në Beograd, që përmbante shfaqje të filmave, ekspozita, konferenca dhe debate.

Organizatorët e ngjarjes nën slloganin “Thuaj Po”, shfaqën listën e kërkesave të këtij komuniteti, që përfshijnë: rregullim të dokumenteve zyrtarë për transgjinorët, reforma arsimore në tekstet me përmbajtje diskriminuese si dhe mbrojtje nga krimet që vijnë nga urrejtja.

Rreth 100 persona kishin marrë pjesë në një paradë të ngjajshme në qershor, e cila përfundoi pa ndonjë incident të madh. Aktivistët theksojnë se paragjykimet ndaj komunitetit LGBTI janë problem i theksuar në Serbi.

16 shtator 2018 (gazeta-Shqip.com)

Football news:

Bayer sports Director Feller on Havertz: We agreed that if possible, he could leave this summer
Roma midfielder under has agreed a 5-year contract with Napoli for 3.5 million euros a year
Baros will end his career at the end of the season
Pogba and Brunu were injured when they collided in training. The Bournemouth game is in question (Daily Mail)
Ex-President of Barca Gaspar: Messi has a few more years to be the best player in the world
Morata scored a double for Atletico for the first time since March last year
Rummenigge on Tiago: there have been no Contacts with Liverpool, but he wants something new