Albania

Sondazhi: Karantina dhe kufizimet ndikuan në shëndetin mendor, gjumin dhe ushtrimet fizike

Kërkimet nga shkencëtarët në Shtetet e Bashkuara tregojnë se si kufizimet e vendosura për parandalimin e përhapjes së koronavirusit kanë ndikuar në zakonet e individëve.

Sondazhi, mbështetur nga Qendra e Kërkimeve Biomjekësore Pennington, analizoi përgjigjet e më shumë se 12,000 njerëzve në të gjithë botën, nga të cilët 7,754 iu përgjigjën sondazheve në internet.

Gjysma e të anketuarve jetojnë në shtetin amerikan të Luizianës, ndërsa pjesa tjetër jetojnë në Australi, Kanada, MB dhe shumë vende të tjera.

Rezultatet tregojnë se kufizimet dhe masat e karantinës kanë kontribuar në një dietë më të shëndetshme në shtëpi.

Nga ana tjetër, u zbulua se gjatë një qëndrimi në shtëpi njeriu ha më shumë ushqim, bën më pak ushtrime, shkon më vonë në shtrat, ndjehet i shqetësuar, dhe kështu niveli i ankthit dyfishohet.

Rezultatet gjithashtu treguan ndryshime në sjelljen e njerëzve që luftojnë me mbipesha.

“Një e treta e njerëzve të trashë fituan peshë gjatë karantinës”, tha ndihmës/drejtori ekzekutiv i qendrës Pennington, Leanne Redman.

Football news:

Tottenham's Vinicius is the Europa League player of the week. He scored 2+1 in the match against Ludogorets
Ex-President of Barca Laporta will take part in the new elections
Antonio Cabrini: Maradona would still be alive if he played for Juventus. The love of Naples was strong but unhealthy
Ferguson on Rashford's charity: Fiction for a young man. He should give me some advice
A Preston player who twice touched an opponent's genitals was disqualified for 3 matches for aggressive behavior
Atalanta Director: everything is fine with Miranchuk, there are no symptoms of coronavirus
Kovid mocks the Latvian championship: the team got only 8 people (but still did not finish the match)