Albania

SONDAZHI: Pranimi i vaksinave rritet nga popullsia evropiane, por jo ajo aziatike

Miratimi i vaksinave të Covid po rritet në të gjithë Evropën ndërsa programet e vaksinimit përparojnë ngadalë, sipas një sondazhi.

Të dhënat e sondazhit YouGov tregojnë rritje dyshifrore të përqindjes në pranimin e vaksinave koronavirus në tetë nga nëntë vendet evropiane të anketuara që nga mesi i nëntorit, me një vend, Suedinë, që regjistron një rritje prej 21 pikësh.

Pamja ishte më pak pozitive jashtë Evropës, megjithatë, popullsia në disa vende në Azi mbetet pesimiste – dhe në disa raste edhe pak më pak të gatshëm për t’u vaksinuar sesa kur u pyetën në fund të vitit të kaluar.

Rregullatori i ilaçeve në Evropë, Agjencia Evropiane e Barnave, miratoi Pfizer / BioNTech në 21 Dhjetor dhe vaksinën Moderna dy javë më vonë, dhe pritet të autorizojë Oxford / AstraZeneca javën e ardhshme.

Por programet kombëtare të vaksinimit kanë qenë të pabarabarta, me disa anëtarë të BE-së si Danimarka dhe Malta që kanë vaksinuar më shumë se 3% të popullsisë së tyre dhe të tjerë si Holanda dhe Franca me 1%.

Vaksinimi është penguar nga problemet logjistike, mungesat e vaksinave dhe procedurat administrative dhe të miratimit që kërkojnë kohë. BE ka vendosur për vendet anëtare një objektiv për të vaksinuar 70% të popullsisë së tyre të rritur deri në fund të verës.

Football news:

President of Atalanta on the refereeing of the match with Real Madrid: It was a shock. The referee is either inadequate, not ready for the Champions League match, or psychologically dependent
Otamendi on Guardiola: A monster. There is nothing better than working with such a coach
Henderson is out until at least April after surgery due to a groin injury
Barca presidential candidate Font on Laporte: The impression that the king is naked, and no one dares to say it
Manchester United still have an Interest in Kunde, but do not want to pay 80 million euros in compensation for the defender of Sevilla
In 2013, the former players of the Russian national team invested more than 200 million rubles in the bank. The money is still not returned
Lucescu about Dynamo Kyiv in the 1/8 finals of the Europa League: If they had said this in the summer, no one would have believed it