Albania

STATISTIKA: Stresi i lartë nga karantinimi gjatë epidemisë rriti dhunën në familje

Në këtë kohë pandemie shtëpitë nuk kanë qenë shumë të sigurta për një numër të grave që kanë përjetuar dhunën në familje.

Statistikat e Policisë së Shtetit, tregojnë se kurba e këtij fenomeni ka qenë në rritje.

Kjo kurbë në rritje, nga policia shpjegohet me stresin e lartë nga karantinimi.

Në familjet shqiptare gjatë 3 muajve të fundit janë shënuar rreth 650 episode mosmarrëveshjesh në familje, ku kryeson dhuna, kanosja dhe shkatërrimi i pronës.

Për 400 nga rastet e evidentuara, janë plotësuar në polici kërkesat për urdhër të menjëhershëm mbrojtjeje, e që më pas kanë vijuar edhe në gjykatë me vendimet për mbrojtje.

Numri më i lartë i dhunës në familje është regjistruar në muajin Mars, me 249 raste me 90 autorë të proceduar dhe 33 të arrestuar.

Për 3 muaj me radhë, i gjithë vendi u izolua në karantinë, për shkak të përhapjes së virusit COVID-19 edhe në vendin tonë.

o.j/dita

Football news:

A large number of games play into the hands of Real Madrid. Their composition is better than that of Barca. Ex-Madrid player Pirri on the La Liga calendar
The referee in Latvia showed a black football player a red card and a FAK. This is a very awkward situation
Barcelona has launched the streaming service Barça TV+
In the network appeared pictures of the new guest form Arsenal. Its texture resembles marble
Luis Suarez: Coming back from an injury is always difficult, a little scary
Alexander Zinchenko: training In Manchester City is just murder. People are fighting for a place in the line-up
Antoine Griezmann: Winning La Liga and the Champions League with Barca is a dream. I would like to finish my career in the USA