Albania

Studimi: Si mund të kufizohet përhapja e COVID

Një studim i publikuar së fundmi tregon mënyrën se si mundtë kufizohet përhapja e COVID.

Sipas Corriere Della Sera studimi është përqendruar në një analiza të bërë në 131 shtete dhe tregon mënyrat se mund të ulet transmetueshmëria.

Faktori i parë që ndikon në përhapje janë aktivitetet publike, si grumbullimet, takimet etj.

Studimi sugjeron se nëse kufizohet shumë aktivitetet atëherë do të ketë një ulje të numrave të personave të prekur me COVID, pasi ulet numri R që është transmetueshmëria.

Po ashtu bëhet me dije se virusi transmetohet më lehtë në shkolla dhe në zyra. Duke qenë se në ambiente të mbyllura qëndrojnë shumë persona për një kohë të gjatë transmetueshmëria është shumë e lartë.

Por studimi thotë se efekti i masave kufizuese nuk është i menjëhershëm, duhen të paktën 8 ditë kohë për të parë rezultatet.

Football news:

Steve McManaman: Real Madrid are an aging team. They need new players if they want to reach their previous heights
ISCO could move to Sevilla in January. Lopetegui is personally Interested
Bilyaletdinov about the Champions League: Loco can leave the group. Unmotivated Bayern can be beaten in the 6th round
Zlatan Ibrahimovic: I Thought about retiring, but I wanted to change the mentality of Milan
Vasco da Gama sports Director: Balotelli will be like Maradona for us
Real Madrid won't buy Mbappe in the summer of 2021 due to the crisis (Le Parisien)
Ibra scores in 39, Buffon drags in 42, Ronaldo has no plans to finish. Is football really getting old?