Albania

Totali i aktiveve në sektorin bankar u rrit në 1.6 trilionë lekë

TIRANË, 12 maj /ATSH/ Totali i aktiveve në sektorin bankar shqiptar u zgjerua më tej në 3-mujorin e parë të këtij viti duke kaluar për herë të parë pragun e 1.6 trilionë lekëve.

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, totali i aktiveve arriti në 1.603 trilionë lekë, në fund të muajit mars 2021 duke shënuar një rritje vjetore me 3.5 %.

Vlera e aseteve është zgjeruar me rreth 21 miliardë lekë gjatë këtij viti.

Gjatë tremujorit të parë të këtij viti, rritja është mbështetur kryesisht te letrat me vlerë dhe aktivet e tjera likuide, me rrezik të ulët, ndërsa huaja ka shënuar një rritje më të ngadaltë, fakt që shpjegohet pjesërisht edhe me elementin sezonal. /j.p/r.e/

Në bazë të nenit 4 të ligjit ”Për funksionimin e Agjencisë Telegrafike Shqiptare”, ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Football news:

Glick after 1:1 with Spain: For Poland, the Euro is just beginning
Muller-Gozensu after 4-2 with Portugal: No wonder you only ran for 60 minutes. You are playing in Italy
Spain will be in the play-offs, I'm sure. Alba about the Euro
Mendieta about 1:1 with Poland: Spain acted very monotonously
Lewandowski about 1:1 with Spain: Our plan worked. Poland will not be the favorite in the game against Sweden
Pau Torres: Spain will do everything to reach the next round of the Euro. You need to believe in yourself
Enrique pro 1:1 with Poland: I expected more superiority from Spain. No one said that it would be easy