Albania

VMRO-ja kundër zgjedhjeve në fund të qershorit

VMRO-DPMNE-ja nuk ka qëndrim të prerë nëse do t’i bojkotojë zgjedhjet e 21 qershorit. Partia e Hristijan Mickoskit kërkon datë me konsensus, pa treguar planin në rast se shkohet në zgjedhje pa vullnetin e tyre. Të pyetur nëse do ta bojkotojnë procesin, VMRO-ja  është e bindur se në qershor nuk do të ketë zgjedhje.

Të gjithë liderët që ishin në takim janë të mendimit që zgjedhjet të mbahen gjatë fundit të verës. Pra Zaev është i vetëm në qëndrimet dhe kërkesat e tij. Nuk e di si guxon të shkojë me kokë drejt murit”-tha Igor Janushev, Sekretar i përgjithshëm i VMRO-DPMNE-së

Opozita nuk ka në plan ndërmarrjen e hapave kundër procesit zgjedhor.

Tërheqja e listave të kandidatëve në këtë moment nuk është e mundur sepse është akt i kryer në përputhje me Kodin Zgjedhor dhe nuk ka dispozita përmirësuese”-pohoi Igor Janushev, Sekretar i përgjithshëm i VMRO-DPMNE-së.

VMRO-DPMNE-ja kërkon që zgjedhjet të mbahen në fund të muajit gusht ose fillimi i shtatorit.

Adrian Kerimi

Football news:

Кад Cadiz returned to La Liga after 14 years
Pioli about 2:2 with Napoli: One point is a good result
Gattuso on Milan's penalty: the Rule needs to change. Jumping with your hands behind your back is another sport
Milan will offer 25 million euros for Celtic defender Ayer
Klopp on plans: Four years at Liverpool. After that, I want to do nothing for a year
Rogers Pro 1:4 with Bournemouth: Leicester play well only 45 minutes after the break
Inter and Roma are Interested in Garay