Albania
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vrasja e insekteve dhe fakte tjera për buzëkuqin

Buzëkuqi ka qenë për një kohë të gjatë pjesë e rutinës së shumë grave dhe është interesante të dihet se tendecat për buzëkuqin pasqyrojnë ndryshimet që ndodhin në shoqëri.

Për shkak se buzëkuqi ka ekzistuar që nga kohërat e lashta, ka shumë fakte interesante që janë grumbulluar gjatë viteve, transmeton portal arbresh.info

Winston Churchill dhe lidhja e tij me buzëkuqin

Ekziston një lidhje befasuese midis Ëinston Churchill dhe buzëkuqit për të cilin me siguri nuk kam ditur kurrë. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, të gjitha kozmetikat përveç buzëkuqit u racionuan në Angli. Sidoqoftë, Churchill mendoi se buzëkuqi kishte një efekt pozitiv në moral, i cili ishte veçanërisht i rëndësishëm pasi grate morën role në fuqinë punëtore. Si rezultat, buzëkuqi nuk u racionua dhe vazhdoi të prodhohej edhe gjatë  Luftës së Dytë Botërore.

Rutina e Kleopatrës

Kleoparta ka qenë e njohur për bukurinë e saj. Sidoqoftë, supozohet se rreth 70 mijë instekte ishin të nevojshëm për të dhënë një kile të ngjyrës që ajo e përdorte për buzëkuq. Hija e buzëkuqit që prodhuan këto instekte ishte një e kuqe e ndritshme, gjë që e bëri atë të dallohej nga të tjerët.

Buzëkuqi në Egjiptin e Lashtë

Në Egjiptin e Lashtë buzëkuqi kishte rëndësi të madhe. Burrat dhe gratë mbanin buzëkuq, dhe ai u përdor kryesisht për të treguar klasën shoqërore të dikujt. Sidoqoftë, ndryshe nga Kleopatra, e cila preferonte një nuancë të kuqe të ndritshme, ngjyrat kryesore të përdorura në Egjiptin e lashtë ishin vjollce dhe të zeza. Nuk është çudi që Kleopatra u dallua gjatë mbretërimit të saj!

Fuqia magjike e buzëkuqit

Në Mesjetë, vendosja e buzëkuqit ishte në rënie, ndërsa Kisha ngritej në pushtet. Kisha Katolike Romake argumentoi se pikturimi i fytyrës së një personi sfidoi qëllimet e Zotit dhe përbërja ishte e ndaluar në masë të madhe. Përgjatë shekullit të 16 -të, marrëdhënia midis Kishës dhe përdorimit të kozmetikës vazhdoi të ishte e vështirë. Sidoqoftë, Mbretëresha Elizabeta I nuk i kushtoi vëmendje opinioneve të Kishës. Mbretëresha Elizabeta I besonte se buzëkuqi kishte fuqi magjike, veçanërisht kur bëhej fjalë për aftësitë e tij shëruese dhe madje edhe aftësinë për të shmangur vdekjen. Mbretëresha do të shkonte aq larg sa të bënte ngjyrat e saj të buzëve. Sidoqoftë, si shumë buzëkuqë dhe lloje të tjera kozmetike në atë kohë, matëriali i buzëkuqit që përdorte ajo ishte nga plumbi. Kur Mbretëresha Elizabeth I u gjet e vdekur, ajo kishte një gjysmë centimetër plumbi të ngjitur në buzët e saj, që të tjerët e quajtën “puthja e vdekjes”.

Një buzëkuq vetëm për Mbretëreshën

A e dini se Mbretëresha Elizabeta II porositi të bëhej një nuancë e veçantë e buzëkuqit për kurorëzimin e saj në 1953? Në vitin 1953, Mbretëresha Elizabeth II po përballej me një presion në rritje për të siguruar që ajo të dukej më mire në ditën e kurorëzimit. Si rezultat, ajo porositi markën e bukurisë Clarins që të krijonte një nuancë të personalizuar të kuq buzësh për të që përputhej me mbretërinë. Ky lloj buzëkuqi që atë kohë ishte shumë special, sot mund të blehet me 22 dollarë.

Moti i keq? Shkoni blini buzëkuq!

Interesante, shitjet e buzëkuqëve janë parë të rriten kur moti është i keq dhe i zymtë, ose ekonomia është e paparashikueshme, gjë që sugjeron që buzëkuqi i ndritshëm është fjalë për fjalë një mënyrë për të ndriçuar ditët e dikujt! Ia vlen të provosh.

Pigmenti i buzëkuqit është bërë nga instektet

Kleoparta mund të mos e ketë pasur gabim kur kërkoi vrasjen e insketeve për të marrë ngjyrën e dëshiruar të buzëkuqit. Pigmenti i kuq E120 (i njohur edhe si karminë), më së shpeshti përdoret si bojë ushqimi ose në buzëkuqët e kuq klasikë, në fakt është bërë nga insektet e shtypura. Më konkretisht, kjo ngjyrë vjen nga shkalla kokineale./arbresh.info/