Albania

Zaev: Zgjedhjet janë zgjidhje, e jo problem

Është e nevojshme dhe përgjegjësi që të gjindet zgjidhje që zgjedhjet të mbahen para fillimit të verës, më së shumti për shkak të shëndetit të njerëzve. Prandaj, mesazhi im dhe i yni është: zgjedhjet janë zgjidhje e jo problem. Zbatimi i zgjedhjeve kërkon kujdes dhe përgjegjësi nga secili prej nesh, me ç’rast është e qartë se zgjedhjet janë mekanizmi i vetëm demokratik që qytetarët ta kthejnë legjitimitetin e pushtetit ligjvënës dhe ekzekutiv, porositi sot lideri i LSDM-së, Zoran Zaev nga Strumica, ku mbajti takim pune me kandidatët për deputetë nga lista zgjedhore 4.

Shtoi se zgjedhjet janë të nevojshme që të sigurohen institucione tërësisht funksionale, të cilat do ta mbrojnë shëndetin e qytetarëve dhe të cilët do të sigurojnë ristart të plotë të ekonomisë vendore. Prandaj, zgjedhjet duhet të mbahen në afatin e parë të mundshëm, në pajtim me mundësitë ligjore dhe sipas situatës me epideminë. Përsëriti se zgjedhjet duhet të mbahen me të gjitha masat e mbrojtjes dhe pa ngjarje masive.

“Maqedonia e Veriut duhet me përkushtim dhe me njëqind për qind kapacitet të institucioneve ta presë shtatorin. Të jemi tërësisht të gatshëm për përballje edhe më masive me pasojat nga vijimi i deritanishëm i pandemisë dhe me valën e re të pritur të virusit”, nënvizoi kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev.

Theksoi se LSDM-ja dëshiron zgjedhje në të cilat do të marrë pjesë opozita.

“Ne kemi kapacitet të fuqishëm demokratik dhe si deri më tani do të bëjmë gjithçka që opozita ta marrë përgjegjësinë e saj. Përfundoi koha kur opozita, në atë kohë LSDM, mësonte nga televizori kur do të mbahen zgjedhjet. Kuptohet, nëse VMRO-DPMNE-ja vendos ta pengojë këtë proces të nevojshëm demokratik ne nuk do të kemi zgjidhje përveç që t’i respektojmë afatet ligjore për procesin zgjedhor”, ka thënë Zaev.

Ai edhe njëherë apeloi deri tek qytetarët që t’i respektojnë masat për mbrojtje, sepse kjo është mënyra e vetme që të pengohet kulmet e infektimit.

Football news:

Alexey Sorokin on Russia's desire to host the Champions League playoffs: We would have done everything in the best possible way, but I don't know anything
Yuran can leave Khimki, Kalinichenko and Filimonov-enter the coaching staff, Zinin-become a sports Director
Manchester United denied that Lingard had discussed a move to Milan with Smalling and young
Bayern will not sell Alaba this summer, Tiago can leave for 60-80 million euros
Sky Sports will pay the Premier League clubs all the money for broadcasts in this and next seasons. The deduction of 170 million pounds was moved to the season-21/22
Havertz does not want to move to Bayern this summer. He chooses between Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Manchester United and Chelsea
Atalanta bought Pashalic from Chelsea for 15 million euros (Nikolo Skira)