Bosnia and Herzegovina

14-godišnjakinja iz SAD-a umrla od koronavirusa

Honestie Hodges, kojoj je policija ispred njenog doma u Michiganu stavila lisice kada je imala 11 godina, umrla je u nedjelju u dobi od 14 godina, piše index.hr.

Njezina baka, Alisa Niemeyer, priopćila je na društvenim mrežama kako joj je unuka umrla od covida-19.

"Izuzetno teška srca moram objaviti da je moja lijepa, drska i pametna unuka otišla kući da bude s Isusom", objavila je Niemeyer na GoFundMe, stranici na kojoj se prikuplja financijska pomoć.

Ova stranica je pokrenuta kako bi se pomoglo Honestieinoj obitelji da pokrije troškove liječenja i druge troškove jer je njezina majka morala prestati raditi dok je kći bila hospitalizirana, piše The Guardian.

Nije imala kroničnih bolesti

Niemeyer je navela da je Honestie 9. studenoga, na njen rođendan, saznala da je pozitivna na covid-19. Kasnije te noći hitna pomoć ju je prevezla u bolnicu nakon što je dobila bolove u trbuhu. Rekla je da njezina unuka nije imala kronične bolesti, ali da se njeno stanje u bolnici brzo pogoršalo i da je stavljena na respirator.

"Nismo mislili da se tako nešto može dogoditi. Mislili smo da će joj ubrzo biti bolje, da će se vratiti kući i da ćemo onda proslaviti rođendan“, rekla je Niemeyer. 

Honestie je prvi put došla u središte pozornosti 2017. kada je policija njoj kao 11-godišnjakinji, njenoj majci i rođaku stavila lisice jer je tragala za napadačem koji je nožem izbo bjelkinju. Njena majka je zajedno s njom krenula u dućan kada ih je zaustavila policija, uperila u njih pištolj i stavila im lisice.

Na snimkama s policijske kamere vidi se kako Honestie plače i govori: "Ne, molim vas", dok su joj policajci stavljali lisice. Policijski službenici koji su sudjelovali u incidentu nisu disciplinski kažnjeni.

Football news:

Bale scored in the FA Cup for the first time since 2013. He has 4 goals in 13 games at Tottenham
Frank Lampard: I didn't have enough time to take Chelsea to the next level
Ozil will receive 3 million euros in Fenerbahce from July. Lifting - 550 thousand
Phil Neville now coaches the Beckham Club in sunny Miami. I left the England women's national team for this before the Olympics
Chelsea hope Tuchel will be at the match against Wolverhampton on Wednesday
Antonio Conte: Inter lost 0:2 in the last derby. We need to play Milan more decisively in the Cup
Pioli about the Italian Cup derby: Milan wants to win the Italian Cup, but we have a very difficult grid