Bosnia and Herzegovina

ANALIZOM ZATRESAO REGIJU: 'U Crnu Goru bi, da nije NATO članica, već ušli 'neki psi rata, neki četnici' iz BiH ili Srbije'

Crnogorski književnik i dobitnik najvećih državnih nagrada Milorad Popović rekao je u emisiji “1 na 1” na Hrvatskoj radio televiziji da su litije koje posljednjih par mjeseci organizuje Mitropolija crnogorsko primorska hibrid Islamske revolucije i Ku Klux Klana (KKK), pokreta koji je u Sjedinjenim Američkim Državama kroz istoriju koristio terorizam – fizičke napade i ubistva – protiv grupa i pojedinica koji su im se suprotstavljali.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i pojedinostima Zakona o slobodi vjeroispovijesti Popović je između ostalog, kazao da manastir Ostrog danas liči na buvljak, te da je komercijalizovan u najprimitivnijem smislu. 

Popović je kazao i da SPC u Crnoj Gori litijama pokušava pokazati svoju moć, jer, kako tvrdi, Crnu Goru vide kao privremenu državu koja nema snage da opstane.

On je naglasio i da bi u Crnu Goru, da nije NATO članica, već ušli “neki psi rata, neki četnici” iz BiH ili Srbije, te da bi se možda već stvorile “neke autonomne oblasti, kao što smo gledali devedesetih godina”.

Popović je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nazvao “besprizornim čovjekom” koji je sticajem čudnih okolnosti postao sveštenik.