Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

ANDREJ PLENKOVIĆ NA SABORU HDZ-a 'POSVETIO VIŠE PAŽNJE RAZNIM PITANJIMA': 'Hvala ti Franjo na vizionarstvu, mudrosti i umiješnosti'

Naglasio je da Hrvatska stoji uz svoje heroje aludirajući na optužnicu iz Srbije protiv hrvatskih pilota.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je na 19. općem saboru HDZ-a poručio kako je HDZ, 33 godine od osnivanja, i dalje najsnažnija i najveća politička snaga u Hrvatskoj, na što svi članovi stranke mogu biti ponosni. Osvrnuo se na “izazovne četiri godine”, govorio je i o optužnici Srbije protiv hrvatskih pilota te izrazio zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

“Hrvatska stoji uz svoje heroje”

Naglasio je da Hrvatska stoji uz svoje heroje aludirajući na optužnicu iz Srbije protiv hrvatskih pilota.

“Hrvatska se branila u Domovinskom ratu, branila se od agresije velikosrpskog Miloševićevog režima pa sigurno Vlada i HDZ neće dopustiti da 27 godina nakon pobjede u Domovinskom ratu tužiteljstvo, bilo da je riječ o BiH ili Srbiji, diže optužnice protiv hrvatskih zapovjednika, generala ili pilota. Hrvatska država i svi mi stojimo uz naše heroje”, poručio je Plenković uz pljesak i povike okupljenih.

Napomenuo je da je HDZ-u trebao samo jedan dan da složi vladajuću većinu. “Danas imamo još stabilniju većinu. HDZ se ne da ucjenjivati”, dodao je Plenković.

Plenković je naglasio kako HDZ vrlo uspješno pozicionira svoje kandidate u vrh europskih tijela, primjerice Ivanu Maletić i Mariju Pejčinović Burić.

Posebna zahvala Tuđmanu

U govoru je posebnu zahvalu uputio prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu “na viziji, snazi, mudrosti, odlučnosti i umješnosti” da predvodeći hrvatski narod uz hrvatske branitelje ostvari samostalnu Hrvatsku, u čemu je HDZ imao ključnu ulogu.

“Danas i mi djelujemo na temelju njegove političke doktrine”, istaknuo je Plenković u svom govoru.

Obraćajući se članovima stranke naglasio je kako je HDZ jak onoliko koliko je jak svatko od njih, sukladno odgovornosti, stručnosti i poduzetnosti.

U izlaganju financijskog izvješća rekao je kako je HDZ financijski konsolidiran te da nema nijednu kunu duga. “Kažu da nije dobro da ja kažem koliko HDZ ima novca na računu”, rekao je Plenković.

Podrška Ukrajini

Najavio je osnaživanje države, na način da sve institucije funkcioniraju bolje i trasnparentnije ta da budu “predvodnici u borbi protiv korupcije”.

“Mi smo stranka koja razumije bitne procese, razlikuje dobro od zla i temeljem teškog iskustva u radu ima brz odgovor. Malo lidera je u prosincu išlo u Kijev, a mi smo tamo bili. Zato moramo zadržati tu politiku jer je moralna i pravedna, i u humanitarnom, političkom, vojnom pogledu”, rekao je i uzviknuo: Slava Ukrajini!

“Nerijetko smo žrtva brutalnih napada i etiketa”

Komentirajući ideološku politika osvrnuo se na “običnu rečenicu koja je postala problem” Plenković je rekao:

“HDZ djeluje kao domoljubna demokršćanska stranka. Jako dobro znamo naše kršćanske vrijednosti, ali smo moderna stranka koja poštuje druge. Znamo što jesmo, ali u modernom društvu trebamo znati respektirati druge. Nerijetko smo žrtva brutalnih napada i etiketa.”

Vezane vijesti