Bosnia and Herzegovina

Banjalučki umjetnici "BL JAZZ VOICES" nastupili na INTIME JAZZ FEST-u

BANJALUKA - Treće večeri 3. festivala džez muzike INTIME JAZZ FEST u srijedu uveče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert istaknutih banjalučkih muzičkih umjetnika "BL JAZZ VOICES".

Koncert je održan je uz primjenu svih poprisanih mjera  i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

Publici se predstavio dobro poznati džez sastav "Combine quartet" koji je bio pratnja izuzetnim vokalnim solistima.

U Koncertnoj dvorani mogli su se čuti  džez standardi koje su maestralno izveli  Marija Šestić, Maja Manojlović, Daniela Herceg, Vanja Mišić,  Anja Milutinović i Nemanja Lakić.

Ovaj koncert nastavak je prakse novog koncepta rada Banskog dvora, da se pored vrhunskih muzičara iz regiona, Evrope i svijeta, publici u kontinuitetu predstavljaju i talentovani umjetnici iz Banjaluke.

"Direktor Banskog dvora, Mladen Matović došao je na ideju da okupi najbolje banjalučke vokale, nemamo ih mnogo, ali su zaista fantastični, a mi smo kao 'Combine quartet' tu bili kao neki tepih, neka podloga. Željeli smo da pored ovih velikih imena koji nastupaju na festivalu, na najbolji način predstavimo Banjaluku i da pokažemo koliko možemo",  kazao je gitarista  "Combine quartet" Stefan Tešanović.

Svi muzički umjetnici složili su se da se muzika ne čuje toliko često koliko se čula ranije, a sve zbog situacije izazvane virusom korona.

"Mnogima je ovaj koncert bio prvi nastup ove godine, meni je drugi. Zaista je to velika pauza. Zahvaljujući pojednicima, zahvaljujući optimistima i velikim radnicima u timu Banskog dvora na čelu sa Mladenom Matovićem imamo priliku i ove godine da muziciramo",  kazala je Marija Šestić.

Veliki je užitak, kako kaže, ponovo biti na sceni.

"Nadam se da je publika uživala onoliko koliko i mi, jer smo ponovo stali na scenu. Osjećam da je ovo veče svima nama bilo jako lijepo. Zadovoljstvo mi je je što sam ponovo nastupila sa 'Combine quartetom'", dodala je Šestićeva.

I pjevačici Vanji Mišić, kako kaže, izuzetno je zadovoljstvo biti dio ovog INTIME JAZZ FEST-a.

"Drago mi je da u vrijeme kada je sve stalo kultura živi. Mnogo smo se poželjeli nastupa, muzike i proba. Nadam se da je publici bio interesantan repertoar i da su uživali u ovoj večeri",  rekla je Mišićeva.

3.festival džez muzike INTIME JAZZ FEST konceptualno je zamišljen kao kamerni  festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i  vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

"Važno je da postoji jedan ovakav festival u Banjaluci. Mnogo je važan za banjalučku džez scenu",naglasila je Daniela Erceg.

Football news:

Ozil will receive 3 million euros in Fenerbahce from July. Lifting - 550 thousand
Phil Neville now coaches the Beckham Club in sunny Miami. I left the England women's national team for this before the Olympics
Chelsea hope Tuchel will be at the match against Wolverhampton on Wednesday
Antonio Conte: Inter lost 0:2 in the last derby. We need to play Milan more decisively in the Cup
Pioli about the Italian Cup derby: Milan wants to win the Italian Cup, but we have a very difficult grid
PSG may offer Arsenal Draxler for Guendouzi
Sokratis moved to Olympiacos. The former Arsenal defender has a contract until 2023