Bosnia and Herzegovina

BIZNIS U DOBA KORONE: Načelnik i direktor doma zdravlja koriste pandemiju za prodaju stanova

Načelnik je nedavno je postao pravi hit na društvenim mrežama nakon što je napravio nevjerovatan gaf komentarišući aktuelnu situaciju sa korona virusom.Ovaj ljekar po struci je previše ozbiljno shvatio šalu koja povezuje virus i pametne telefone

U vrijeme najveće pandemije načelnik Kozarske Dubice, direktori Doma zdravlja i banje „Mlječanica“ prave privatnu stambenu zgradu. Bilbord za prodaju stanova direktor Doma zdravlja postavio u krugu ove zdravstvene ustanove

Dok se Republika Srpska bori sa pandemijom virusa korona, najviši funkcioneri u Kozarskoj Dubici među kojima je i komandant Kriznog štaba i načelnik opštine Radenko Reljić (SNSD) i direktor Doma zdravlja Vlado Karagić, osnovali su preduzeće „RVRD Company“ koje će u centru ove lokalne zajednice graditi i prodavati stanove, saznaje portal CAPITAL.

Reljićevi partneri u ovom poslu su direktor banje „Mlječanica“ Dragan Brdar, Smilja Jevrić-Topić, supruga Rodoljuba Topića, Izvršnog direktora za ekonomske poslove u „Elektrokrajini“ i vlasnica apoteka „Smilje“ te Milica Karagić, supruga Vlade Karagića, direktora Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.

Vlado Karagić je prema našim saznanjima i direktor „RVRD“-a.

Građanima posebno „bode oči“ da se nisu libili da tablu na kojoj reklamiraju stanove postave u krug Doma zdravlja, sve sa brojem mobilnog telefona direktora Doma.

Osnivački kapital preduzeća je 1.000 maraka, a kako saznajemo ime „RVRD“ je skraćenica u koju su prvo slovo svog imena ugradili Radenko, Vlado, Rodoljub i Dragan.

Ova ekipa u ulici Mladena Stojanovića na Keju kupcima nudi stanove od 54, 50 i 39 kvadratnih metara po cijeni od 1.500 maraka po kvadratu, a koji će prema informacijama sa reklamne table biti useljivi u septembru 2021. godine.

Inače, Reljiću ovo nije jedino preduzeće. On je vlasnik i firme „Titanium power“ a koja je jedan od osnivača „RVRD Company“. Djelatnost te firme koja je u 2018. godini prihodovala skoro 80.000 maraka je proizvodnja električne energije i električnih motora.

Vlado Karagić u izjavi za CAPITAL negira da je imenovan za direktora ovog preduzeća.

„Nije istina to što me pitate. To pričaju zli jezici koji nemaju drugog posla. To su izmišljotine“, kazao je kratko on.

Međutim, privredni registri ga demantuju. U jednom takvom se navodi kako je upravo on direktor preduzeća „RVRD Company“, a koje je svoj račun otvorilo 10. marta ove godine u Sber banci.

Takođe među tim podacima se našao i broj njegovog mobilnog telefona koji smo pozvali, a koji se takođe ističe i na samom bilbordu, što nedvosmisleno ukazuje da je on taj koji ne govori istinu.

Načelnika Reljića smo takođe nekoliko puta zvali. Interesovalo nas je da li će ovo preduzeće imati povlašćen status pri dobijanju brojnih dozvola i rješenja koje izdaje ova lokalna zajednica ili će i on u red sa ostalim investitorima.

On nam se nije javljao na telefon ali zato jeste Dragan Brdar, direktor Banje Mlječanice i jedan od suvlasnika novoosnovanog preduzeća koji nam je nakon što smo mu rekli razlog poziva poručio „Pozovite vi načelnika“.

Stručnjak za COVID 19

Načelnik Kozarske Dubice nedavno je postao pravi hit na društvenim mrežama nakon što je napravio nevjerovatan gaf komentarišući aktuelnu situaciju sa korona virusom.Ovaj ljekar po struci je previše ozbiljno shvatio šalu koja povezuje virus i pametne telefone

„Prognoze koje nam dolaze iz svijeta nisu baš najoptimističnije zbog toga što taj virus već mutira i već postoje neke najave da će doći neka verzija 20 iz Kine, pa čak verzija 20 pro, tako da nastaje jedan zamah“, kazao je prije nekoliko sedmica Reljić. Video sa njegovom izjavom uskoro je postao viralan.

SB/Capital.ba

Football news:

Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base