Bosnia and Herzegovina

ČELNIK SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE: 'Postoji izlaz iz pandemije, može se kontrolisati širenje virusa'

Na konferenciji za novinare u ponedeljak, Tedros rekao je da "neće biti povratka na ranije normalno stanje u doglednoj budućnosti".

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus upozorio je da se pandemija COVID-19 globalno pogoršava i da se stvari već neko vrijeme neće vratiti na stanje kakvo je bilo prije pandemije.

Ipak, Tedros je rekao da postoji izlaz iz pandemije i da nikada nije kasno da se kontroliše širenje virusa čak i u mjestima gdje je ogroman broj zaraženih, javio je AP.

Na konferenciji za novinare u ponedeljak, Tedros rekao je da "neće biti povratka na ranije normalno stanje u doglednoj budućnosti".

Tedros je naveo da iako su brojne zemlje, posebno u Evropi i Aziji, dovele epidemiju pod kontrolu, previše drugih praksi dovodi do povećanja broja zaraženih.

Tedros je također kritikovao političke lidere zbog miješanih poruka o koronavirusa što dovodi do narušavanja povjerenja, ali nije prozvao poimenice niti jednog političara.

Tedros je pozvao zemlje da usvoje sveobuhvatnu strategiju za suzbijanje ogromnog broja slučajeva u mnogim zemljama, napominjući da otprilike polovina svih novih slučajeva sada dolazi iz SAD-a.

Football news:

Massimo Moratti: The owners of Inter have everything they need to bring Messi
Gagliardini on the match with Shakhtar: They are strong, but Inter is determined
The President of Atletico Madrid on the departure of the Champions League: Not our night. They were lucky to score twice, we have a good team
Defender Lyon Of Marsal: We are thinking about reaching the final of the Champions League. We have a great chance of winning
Willian: Arsenal is one of the biggest clubs in the world. I'm here to collect trophies
Rivaldo: Messi will meet with his successor, Lewandowski. Who will go to the semi-finals of the Champions League, the best in the world
Habib: In the final of the Champions League will play PSG and Manchester City