Bosnia and Herzegovina

Četvero mrtvih na cestama u BiH

Na cestama u Bosni i Hercegovini tokom subote i nedjelje u saobraćajnim nesrećama poginule su četiri osobe.

Tako je u subotu navečer bio blokiran put Rogatica - Ustiprača zbog izvlačenja vozila iz kanjona u Kukavicama kod Rogatice. U vozilu je smrtno stradao I. K. (84) iz Sarajeva. Automobil koji je bio u kanjonu dubokom 20 metara primijetio je policijski službenik koji živi u blizini. 

O nesreći je obavijestio kolege, koji su ranije zaprimili prijavu o nestanku jedne osobe na putu Goražde - Sarajevo.

Mlađi muškarac N. Ć. (20) smrtno je stradao u nesreći koja se u nedjelju u 4.30 sati dogodila u selu Mokro kod Širokog Brijega. Mladić je poginuo prilikom slijetanja s ceste automobila Mercedes.

Vozač Golfa 2 Radovan B. (24) iz Prijedora preminuo je od posljedica povreda koje je zadobio u sudaru s Golfom 5, kojim je upravljao M. P. (33) iz Bosanskog Novog. 

Nesreća se desila u subotu oko 20 sati u mjestu Petkovac na magistralnom putu Bosanski Novi - Prijedor.

Vozač Golfa 5 M. P. povrijeđen je lakše, dok je Radovan B. zadobio teške povrede pa je odmah prebačen u bolnicu “Dr. Mladen Stojanović”, gdje je nekoliko sati kasnije preminuo.

U sudaru s automobilom Ford Fusion, kojim je upravljao P. Ć. iz Pelagićeva, jučer na području koje pokriva PU Bijeljina, oko 16 sati poginuo biciklista P. B. (85).

Tri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 22.55 sati dogodila u mjestu Stričići kod Banje Luke. Vatrogasna brigada Banja Luka je objavila da je Golf 4 sletio s puta te da su njihove ekipe učestvovale u intervenciji. U Banjoj Luci jučer oko 13 sati sudarili su se Peugeot i Opel, čiji je vozač povrijeđen.

Football news:

Ze Luish was obliged to roll on the partner. Intuitively, you need to know that the player is running on the right. Mostovoy on a dangerous moment
Jota's goal was Liverpool's 10,000 th in history
Joshua Kimmich: Lokomotiv played a brilliant match
Ashley young: If we play the same way as Shakhtar, we can take points from Real Madrid
Flick about 2:1 with Loko: the Victory looks deserved, although not as confident as we expected
Conte Pro 0:0 with Shakhtar: Inter are on the right track. We dominated, but we were unlucky
OPTIONS that left the Team in the game: penalty on Lewandowski turned in an offside position