Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

CHARLIE HEBDO OBJAVIO KARIKATURU O POTRESU, IZ TURSKE STIGLA PORUKA: 'Utopite se u svom bijesu i mržnji'

Motiv autora je vjerojatno bio ukazati na odnos turskih vlasti prema Kurdima. Korisnici interneta su vrlo brzo počeli izražavati bijes i frustraciju zbog navedenog crteža, a nezadovoljstvo nisu skrivale ni javne osobe

Francuski časopis Charlie Hebdo sinoć je na Twitteru objavio karikaturu posvećenu jučerašnjim potresima koji su pogodili jug Turske i sjeverozapad Sirije.

Karikatura je izazvala bijes u dijelu turske javnosti koja ju je protumačila kao ismijavanje svoje zemlje, ali i tragedije, u kojoj je prema posljednjim podacima smrtno stradalo više od 7200 ljudi, piše turski državni televizijski kanal na engleskom jeziku TRT World, a prenosi Index.hr.

Karikatura, koja je objavljena pod naslovom "karikatura dana", prikazuje srušene i oštećene zgrade te preokrenute automobile i ruševine.

"Potres u Turskoj", piše u gornjem desnom kutu karikature. "(Nije) čak ni trebalo poslati tenkove", stoji na dnu.

Motiv autora je vjerojatno bio ukazati na odnos turskih vlasti prema Kurdima. Korisnici interneta su vrlo brzo počeli izražavati bijes i frustraciju zbog navedenog crteža, a nezadovoljstvo nisu skrivale ni javne osobe.

"Moderni barbari! Utopite se u svom bijesu i mržnji", napisao je glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin na Twitteru.

Abdurrahim Boynukalin, turski političar i londonski predstavnik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP), kazao je da časopis "ne poštuje nikakva ograničenja u svojoj potrazi za kontroverzama".

Charlie Hebdo has sunk to a new low with their latest display of utter disrespect and disregard for boundaries. They show no limits in their pursuit of controversy, always ready to exploit tragedy and suffering for their so-called "satire". https://t.co/ydyTYMsPFa

— Abdurrahim Boynukalın (@A_Boynukalin) February 7, 2023

Vezane vijesti